Verdasko posle velike borbe bolji od Novaka


Nakon 3 časa i 18 minuta, Fernando Verdasko savladao je Srbina po drugi put u dve nedelje i plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu.

Rezultat je glasio: 6:7 (4-7), 6:3, 4:6.

U sva tri seta videla se žestoka borba dvojice tenisera. Izuzetno dugi gemovi, mnogo divovskog nadmetanja, maksimalno trošenje kapaciteta oba tenisera – odlika su ovog meča.

Odmah je krenulo oštro i agresivno. Prvi gem je trajao čak 10 minuta, Španac je imao tri šanse da oduzme servis našem igraču, ali nije uspeo. Pored dugih poena, Noleta je takođe mučila i realizacija na drugi servis, no ipak je odlično servirao ne brejk lopte. Ali, Verdasko pravi brejk u osmom gemu i stavlja tačku na prvi deo igre.

Prvi set je trajao čak sat i po uz 101 odigran poen. Bio je to najduži set, ne samo u Rimu, nego u nizu prethodnih turnira ove godine.

U drugom setu Novak je redukovao broj neiznuđenih grešaka, znatno bolje servirao. U četvrtom gemu srpski igrač posle sjajnih riterna, uz tri brejk lopte uzima servis Špancu (3:1). Novak dobija ovaj period igre rezultatom 6:4.

Završnicu igre obeležila je neizvesnost, vrhunska borba. Treći gem je trajao više od 10 minuta, sa čak šest brejk lopti za Španca. Pri 40:40, Novak pravi dve neočekivane greške iz slajsa što donosi vođstvo Verdasku (1:3). U nastavku je naš teniser dao sve od sebe da se vrati u meč, ali nije uspeo da načini ribrejk i unese dodatnu dramu u susret.

Novak će večeras napustiti prestonicu Italije, uputiti se ka Beogradu, gde ga očekuje odbrana titule na drugom izdanju Serbia Opena, koji startuje u ponedeljak, 3. maja.

Podeli post