Zbogom Vavrinka, Nole u četvrtfinalu Rima!


Photo: Reuters

Pobedom u osmini finala Masters turnira u Rimu, Novak je zabaležio i 34. uzastopni trijumf u 2011. godini.

Ni Stanislas Vavrinka, 14. teniser ATP liste, nije uspeo da pronađe recept za sjajnu igru Novaka koja ga krasi od početka decembra prošle godine.

Posle jednog časa i 34 minuta igre Nole je maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 6:4, 6:1 dobio susret protiv Švajcarca i odbranio četvrtfinale iz 2010. godine.

Da bi uspešno parirao Vavrinki u prvom setu, Novak je morao da bude maksimalno oprezan na svoj servis, jer je rival vrebao brejk prilike u gotovo svakom gemu Srbina. Stvari su došle na svoje u desetom gemu, kada Novak koristi set loptu na servis Švajcarca i posle 62 minuta igre stiže do 6:4. Ključni faktor ishoda početnog seta su neiznuđene greške – Novak je načinio 13, pet manje od tri godine starijeg rivala.

Mnogo bolje Novak je ušao u drugi set. Već u drugom gemu napravio je brejk, popravio značajno servis i vrlo brzo poveo sa nedostižnih 4:0. Pun samopouzdanja Novak je nastavio meč, počeo da niže spektakularne poene, koji su zaokružili večerašnji susret na centralnom terenu nešto pre ponoći.

„Lep je osećaj nastaviti ovu seriju. Mada, nije bilo lako protiv Vavrinke. Igrali smo prvi set više od sat vremena, a kada sam uspeo da napravim taj odlučujući brejk na kraju – krenulo je sve na mnogo bolji način. Vavrinka je veliki borac, prosto vas svaki put natera na još jedan, dodatni udarac“, rekao je Novak.

Robin Soderling biće Noletov protivnik u četvrtfinalu petog Masters turnira u sezoni. Šveđanin, koji je postavljen za petog nosioca u Rimu, plasman među osam najboljih izborio je pobedom nad Špancem Nikolasom Almagrom od 2:1.

U petak od 21:15h Novak i Soderling sastaće se po sedmi put. U prethodnih šest duela, naš teniser je trijumfovao pet puta.

„Kako turnir odmiče i bliži se završnica, sada postaje sve teže. I rivali su sve teži, nadam se da ću se pripremiti za pravi način za Robina“, završio je Nole.

Poslednji meč pripao je švedskom igraču. Bilo je to u uvodnoj fazi prošlogodišnjeg završnog turnira u Londonu (7:6, 6:1).

Svi parovi četvrtfinala rimskog Mastersa su:

Rafael Nadal (Španija) vs. Marin čilić (Hrvatska)
Rišar Gaske (Francuska) vs. Tomaš Berdih (češka)
Florijan Majer (Nemačka) vs. Endi Mari (Velika Britanija)
Robin Soderling (Švedska) vs. Novak Đoković (Srbija)

Podeli post