Noletov intervju nakon pobede nad Federerom


Pre tačno tri godine Nole je u finalu Australijen Opena savladao Žoa-Vilfreda Congu i podigao svoj prvi Grend Slem trofej.

U nedelju, 30. januara treći teniser sveta ponovo će se boriti za najsjajnije odličje na Rod Lejver Areni. To mu je omogućila fantastična pobeda u polufinalu nad Rodžerom Federerom rezultatom 7:6 (7:3), 7:5, 6:4.

„Ovo je sigurno bio jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri. Ne možete da zamislite kakav je pritisak igrati protiv Federera i pobediti ga. Imperativ je bio iskoristiti sve šanse u drugom setu. Gubio sam čak 5:2 i da je Federer kojim slučajem izjednačio na 1:1, ko zna u kom pravcu bi otišao meč. Možda bi Rodžer napravio preokret i zato mi je drago što sam igrao najbolji tenis u najtežim trenucima. Australija je poseban turnir u mom srce i zbog mojih navijača, doseljenika sa svim koniteneta, koji su me pratili na svakom meču.“

Endi Mari ili David Ferer svoj polufinalni duel odigraće u petak, nakon čega ćemo znati drugog finalistu Otvorenog Prvenstva Australije.

„čeka me izuzetno težak posao ko god od njih dvojice da pobedi. Pogledaću taj meč u opuštenoj atmosferi pokraj televizora uz kokice. Verujem da ću u finalu uspeti da dođem do druge Grend Slem titule“, završio je Nole.

Federer je pohvalio srpskog tenisera za pruženu igru.

„Novak je odigrao sjajan meč. Ni ja nisam igrao loše, ali da bih savladao Novaka, morao sam da igram maksimalno prilikom svakog poena. Bio sam spreman da odigram još dva seta. Šteta što nisam uspeo da nateram protivnika da dođemo do toga. Imao sam veliku želju da se borim za peti Australijen Open. Ukoliko Novak bude igrao kao u polufinalu može da osvoji titulu.“

A, šta pišu švajcarski mediji o uspehu Noleta…

„Moramo da priznamo, Novak je danas bio jednostavno prejak. Igrao je svoj najbolji tenis, teško da je pravio neke značajnije greške, a i bolje se kretao na terenu od svog rivala.“

“Blik“ navodi da je Federer propustio priliku za revanš Đokoviću koji ga je pobedio i u polufinalu prošlogodišnjeg US opena, a čitava priča upakovana je uz naslov “Federer mora da pakuje kofere”.

Podeli post