Fenomenalan dan za Noleta u Sinsinatiju.

Nakon pobede nad Grigorom Dimitrovim u osmini finala, Novak je izašao još jednom na teren i trijumfom nad Milošem Raonićem rezultatom 7:5, 4:6, 6:3 stigao do polufinala na jedinom Masters turniru koji do sada nikada nije osvojio.

Kanađanin je igrao sjajan tenis, servirao fantastično, ali je i Novak prikazao fenomenalnu igru na Centralnom terenu.

Raonić je prvi došao do brejka i kod rezultata 5:4 servirao za prvi set. Međutim, nervoza se uvukla u njega, usledile su dve duple servis greške i Novak je uspeo da vrati brejk. Nole je još jednom oduzeo servis Raoniću i stekao prednost u setovima.

10.nosilac nije imao rešenje u drugom periodu igre za rivala i njegove ubitačne servise pa je 29. igrač sveta zasluženo izjednačio na 1-1.

I u trećem setu Novak je imao brejk zaostatka i činilo se da je Raonić bliži pobedi. Usledio je međutim ekspresni ribrejk i petostruki finalista je preuzeo kontrolu nad mečom. U osmom gemu je napravio odlučujući brejk i zatim u narednom overio pobedu posle više od dva i po sata igre.

Ovo je bila deveta Novakova pobeda nad Raonićem u isto toliko duela.

„Veoma sam zadovoljan svojim borbenim duhom i mentalnom snagom kojom sam prebrodio poteškoće u oba meča. Duel sa Dimitrovom juče nije dobro počeo, on je krenuo izuzetno dobro. Nismo mi jedini imali problema s kišom, ali to je otežalo situaciju, jer se zagrevaš, pa hladiš. Otišli smo sa terena oko 22.30, vratili se opet ujutru da igramo, a onda sam imao samo nekoliko sati odmora. Onda se vratiš na teren protiv Raonića koji servira brže od 200 km/h od prvog gema, to me je sigurno pokrenulo od početka“, rekao je Đoković.

Statistika: as poeni (5-21), dvostruke servis greške (0-9), direktni poeni (23-43), neiznuđene greške (17-50), broj osvojenih poena (104-99).

Novakov rival u polufinalu Sinsinatija u subotu od 20:00h po našem vremenu biće Hrvat Marin Čilić, 7. nosilac turnira. On je u četvrtfinalu bio bolji od Španca Pabla Karenja Buste (13) rezultatom 2:0.

U međusobnim susretima protiv Čilića Novak vodi 14-2.

Fotografija: AP

Podeli post