Impresivni Novak furiozno do finala Masters kupa u Londonu!

Impresivni Novak furiozno do finala Masters kupa!

Petostruki šampion ATP World Tour finala pokazao je neverovatnu igru u polufinalu Masters kupa u Londonu i potpuno nadigrao Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

Susret između drugog i petog tenisera sveta u O2 areni trajao je svega 66 minuta.

Novak je maksimalno agresivno ušao u meč i za kratko vreme stigao do vođstva od 4:0. Uspeo je Nišikori da vrati jedan brejk, ali mu je Novak u narednom gemu ponovo oduzeo servis i nastavio surovu dominaciju na terenu. 6:1 za 35 minuta igre uz svega sedam grešaka.

U drugom setu nije bilo promene situacije na terenu. Novak je nastavio da pokazuje briljatan tenis, vrlo brzo stigao do 4:0, a tri gema kasnije i do jedanaestog trijumfa nad Nišikorijem u karijeri.

„Startovao sam meč veoma dobro. Brzo sam stigao do 4:0 i iskoristio gotovo sve što sam mogao. Prezadovoljan sam igrom koju sam pokazao danas. Kei nije igrao svoj najbolji tenis, verovatno zbog umora. Čestitam mu na sjajnoj sezoni“, izjavio je Novak po završetku meča.

Statistika: as poeni (3-4), dvostruke servis greške (1-1), direktni poeni (14-10), neiznuđene greške (12-24), broj osvojenih poena (63-36).

Nedelja je dan odluke u Londonu.

Još samo jedan meč ostao je odigra do završetka teniske sezone i upravo će taj meč odlučiti ko će godinu završiti na prvoj poziciji na svetu – Novak Đoković ili Endi Marej.

Marej je u najdužem meču ikada na završnom turniru savladao Miloša Raonića rezultatom 5:7, 7:6, 7:6. Taj susret trajao je tri časa i 38 minuta, a Britanac je morao da spašava jednu meč loptu u taj-brejku trećeg seta.

„Sve se odvija na pravi način za mene, baš onako kako sam priželjkivao i to pred najvažniji meč. Endi i ja ćemo dati sve od sebe da uživamo na terenu u finalu. Privilegovan sam što ćemo nas dvojica sutra postati deo istorije“, završio je Novak.

Iza Novaka i Endija su 34 međusobna duela uz prednost Srbina od 24-10. Poslednji okršaj pripao je Novaku u finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa (3:6, 6:1, 6:2, 6:4).

Veliko finale na programu je u nedelju od 19 časova (po srednjeevropskom vremenu).

Fotografija: AFP / Getty Images

Podeli post