Nole deklasirao Mareja, u finalu Indijen Velsa protiv Federera!

Auto Draft

Novak će se u nedelju, 22. marta boriti za 50. titulu u karijeri, 21. u Masters kategoriji.

Najbolji teniser sveta srušio je četvrtog nosioca, Britanca Endija Mareja rezultatom 6:2, 6:3 u okviru prvog polufinala Masters turnira u Indijen Velsu.

Meč je trajao jedan čas i 28 minuta.

Odličan početak Novaka, izuzetna sigurnost na svoj servis i uspostavljanje autoriteta već u uvodnoj fazi. U drugom gemu Srbin pravi prvi brejk i stiže do 2:0. Prvi nosilac je u šestom gemu ponovo iskoristio greške Britanca, oduzeo mu početni udarac i pri vođstvu od 5:1 došao u poziciju da servira za prvi set. Tu se nešto opustio, dozvolio Mareju da vrati jedan brejk, da bi već u sledećem gemu ponovo profitirao na servis rivala. 6:1 za 37 minuta.

U drugom setu Marej nije uspeo da popravi servis i kretanje, tako da je Novak nastavio fantastičan nalet i ubrzo poveo sa 3:0. Ovu prednost sačuvao je do samog kraja.

„Mari nije bio na svom nivou. Pravio je mnogo neizuđenih grešaka i procenat ubačenog prvog servisa bio mu je izuzetno nizak“, rekao je Novak. „Očekivao sam borbu jer je to uvek slučaj kada igram sa njim, ali danas nije uspeo da pruži igru kakvu je želeo. Počeo sam dobro. U oba seta sam na početku dolazio do ključnih brejkova, pa je on morao da ‘juri’ rezultat“.

Statistika: as poeni (1-2), dvostruke servis greške (2-4), direktni poeni (15-7), neiznuđene greške (27-29).

Finale turnira u Indijen Velsu na programu je u nedelju od 21:00h (po našem vremenu), a Novak će titulu braniti protiv Rodžera Federera (2) koje je rezultatom 7:5, 6:4 bio bolji od Miloša Raonića (6).

Novak protiv Švajcarca ima odnos pobeda i poraza 17-20.

Biće to Novakovo peto finale „BNP Paribas Open“-a. Iz tri je izašao kao pobednik (2008, 2011. i 2014.).

Pre dvanaest meseci Novak je u meču za trofej savladao upravo Rodžera Federera rezultatom 3:6, 6:3, 7:6, tako da mu je preostalo da odbrani još 400 poena.

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post