Nole u trećem uzastopnom finalu „Mubadala World Tennis Championship“-a!

Nole u trećem uzastopnom finalu "Mubadala World Tennis Championship"-a!

Novak je treću godinu u nizu finalista egzibicionog turnira „Mubadala World Tennis Championship“ u Abu Dabiju.

Dvostruki šampion savladao je u polufinalu u petak desetog tenisera sveta, Francuza Žoa-Vilfrida Congu rezultatom 7:6 (7:5), 6:3 i tako na sjajan način nastavio pobedonosni niz koji datira od sredine septembra 2013. godine.

Prvi je do brejka u susretu stigao Novak, poveo sa 2:1, potom i 3:1. Uspeo je Conga da se vrati u set u osmom gemu i izjednači na 4:4. Teniseri su u nastavku osvojili po dva gema. Dvanaesti poen taj-brejka bio je mini brejk za Novaka, koji mu je doneo osvajanje uvodnog seta rezultatom 7:6 (7:5).

Slično prvom setu, Novak i u drugom prvi oduzima servis rivalu. Bilo je to u šestom gemu koji je, ispostavilo se, odlučio pobednika i samim tim drugog finalistu.

„Hvala svima što ste došli da uživate u tenisu danas. Još uvek nismo zvanično započeli novu sezonu, ali ovo je definitivno početak za sve nas. Uvek se radujem dolasku u Abu Dabi, ne samo zbog uspeha iz prethodnih godina, već zbog fantastične atmosfere. Ljudi vole tenis ovde“, rekao je Novak nakon meča.

U finalu Abu Dabija Nole će u subotu od 14 časova po našem vremenu igrati protiv Španca Davida Ferera (3), koji je ranije danas iznenadio zemljaka Rafaela Nadala – 6:4, 6:4.

U dosadašnjih 16 zvaničnih međusobnih duela protiv Ferera, Novak je 11 puta trijumfovao.

Za treće mesto na „Mubadala World Tennis Championship“-u boriće se Nadal i Conga.

Poklon desktop kalendar za mesec januar 2014. možete preuzeti ovde.

Podeli post