Drugom pobedom na ATP World Tour finalu u Londonu Novak je zadržao lidersku poziciju u grupi „Guga Kuerten“ i plasirao se u polufinale.

Nakon trijumfa nad Džonom Iznerom u ponedeljak, prvi teniser sveta je bez izgubljenog seta savladao i trećeg nosioca Aleksandera Zvereva rezultatom 6:4, 6:1 i zaradio novih 200 ATP poena.

U meču koji je trajao jedan čas i 16 minuta, Novak je tri puta oduzeo servis rivalu.

Prve brejk lopte u susretu imao je nemački teniser. Novak je u devetom gemu spasio obe a zatim je u sledećem on bio taj koji je osvojio gem na servis rivala i poveo sa 1:0 posle 48 minuta.

Drugi set prvom nosiocu je pripao rezultatom 6:1 posle sigurne igre i dva brejka.

„Meč nije bio baš visokog kvalteta, ali pobeda je pobeda. Mislim da sam odigrao dobro. Sredinom drugog seta sam podigao nivo igre. Bilo mi je teško da pročitam njegove sjajne servise u prvom setu, teže nego protiv Iznera, ali u drugom delu duela nije bio blizu svog maksimuma“, rekao je Novak. „U nastavku mu je opao procenat, što mi je omogućilo da popravim učinak i privedem meč kraju“.

Statistika: as poeni (1-9), dvostruke servis greške (3-2), direktni poeni (11-20), neiznuđene greške (13-33), broj osvojenih poena (61-41).

Novak će se u poslednjem meču Round Robin faze u petak od 21 čas (po srednjeevropskom vremenu) sastati sa 5. nosiocem Marinom Čilićem. Hrvatski teniser je u duelu drugog kola bio bolji od Džona Iznera rezultatom 2:1, tako da je Novak siguran polufinalista bez ishoda poslednjeg meča.

Podeli post