Najbolji teniser sveta i branilac titule na US Openu uspešno je izašao na kraj i sa drugom preprekom u Njujorku.

U prvom meču večernjeg termina na Artur Eš stadionu Novak je savladao Argentinca Huana Ignasija Londera (ATP #56) rezultatom 6:4, 7:6 (7:3), 6:1.

Meč je trajao dva sata i 15 minuta, odigran je pod krovom (zbog kiše), a viđeno je čak 14 brejkova.

Londero je prvi došao do brejka u susretu. Iskoristio je drugu brejk loptu u petom gemu i poveo sa 3:2. Novak se vratio već u sledećem gemu nakon što je iskoristio tek šestu brejk loptu. Pri vođstvu od 4:3 srpskom teniseru je ukazana medicinska pomoć zbog bolova u levom ramenu. Tri gema kasnije Novak dolazi do novog brejka koji je posle 48 minuta značio i osvajanje prvog seta rezultatom 6:4.

Prvi nosilac nije dobro ušao u drugi set. Dozvolio je Argentincu da mu dva puta oduzme servis i povede sa 3:0. Ovde je ponovo započeo preokret i sa pet gemova u nizu došao do 5:3 i servisa za set. Uspeo je Argentinac da zaustavi Novaka u toj nameri, dođe do novog brejka i izjednači na 5:5. Sigurnom igrom u taj-brejku Srbin je stigao do 7:3 i približio se na set od plasmana u naredno kolo.

Prva tri gema trećeg seta bili su brejkovi. Prevagnuo je Novak, a potom u petom gemu stekao nedostižnu prednost.

„Želim da čestitam mom protivniku na sjajnom takmičarskom duhu. Odigrali smo odličan duel. Iako je pobeda maksimalnim rezultatom, bio je ovo težak meč. Što se tiče bolova u ramenu, vučem ih neko vreme. Nije lako, razmišljate o bolu, ali morate da nađete način da ne mislite o tome, već da iskoristite sve šanse koje se ukažu. Bitno je ostati pozitivan u najtežim trenucima“, rekao je Novak u intervjuu nakon susreta.

Statistika: as poeni (7-6), dvostruke servis greške (8-5), direktni poeni (35-24), neiznuđene greške (35-43), broj osvojenih poena (102-82).

Novakov rival u trećem kolu biće domaći teniser Denis Kudla, koji je posle Janka Tipsarevića eliminisao i drugog našeg reprezentativca, Dušana Lajovića.

Novak je protiv Amerikanca (ATP #111) slavio u do sada jedinom međusobnom duelu, na ovogodišnjem Vimbldonu. Meč je na programu u u subotu oko 02:45 po srednjeevropskom vremenu.

Fotografija: Profimedia

Podeli post