Dragi moji prijatelji, evo me najzad u krevetu posle nekoliko ludih sati. Imao sam brdo intervjua za TV i novine, ali još nisam stigao vama lično da se obratim. Ne brinite, nikako vas nisam zaboravio. A i nekako vama moram posebno da se obratim – ipak se mi najbolje razumemo, na našem jeziku :) Prvo da vam čestitam svima Svetog Savu, našu školsku slavu. Verujem da su mnoge škole ovih dana pripremile lepe priredbe za roditelje i porodice. Sveti Sava je danas bio uz mene, sve do pobede!

Još uvek me drži uzbuđenje i verujem da će to trajati danima. Voleo bih da imam malo više vremena da se opustim i dozvolim sebi da uživam u ovom uspehu, ali tenis je vrlo brz sport kako na terenu, tako i van njega. Odmah pakujem torbe i moram da idem dalje… Sledeća stanica je Belgija i Dejvis kup. I verujte mi, jedva čekam!

A do tada, da se malo osvrnem na proteklih par nedelja i sumiram utiske kako vama, tako i sebi.

Iako sam bio jako daleko, čak u Australiji, nisam se osećao ni malo usamljenim. Imao sam tim koji je uvek bio uz mene i pomagao mi da budem spreman za mečeve, a imao sam i vas i vašu podršku od početka do kraja. Hvala vam što ste dolazili u tolikom broju da me gledate! Znam da večeras nije bilo dovoljno karata da svi uđete na stadion i pratite meč, i hvala vam što ste uprkos tome bili ispred i navijali. Čuo sam vas i puno mi je značila vaša podrška! I srećan sam što me je tenis povezao sa milionima ljudi širom sveta, što mogu da ih inspirišem da počnu da se bave sportom i bore se za svoje snove. Lepo je što nas sve spaja ljubav prema tenisu, a zajedno možemo da učinimo divne stvari! Da širimo ljubav, motivišemo ljude da budu bolji, da rade, uče, bave se sportom… Imamo veliku moć :)

Jos jednom bih želeo da vam se svima zahvalim na neprospavanim noćima, na velikoj podršci i ljubavi koju mi šaljete. Znam da vas moji uspesi raduju i inspirišu, pa mi je to dodatna motivacija da budem još bolji. A ova godina je tek počila, velike stvari nam tek predstoje… već od sutra ujutru :)

Vidimo se!

👋🏼🌱 https://t.co/v35fWXjfkV

Great to be back on grass 🌱 I always look forward to playing my childhood dream tournament 😄 #Wimbledon

Лепо је п… https://t.co/84DtYh3uo5

Happy birthday to the heart of our family! We love you so much @jelenadjokovic! ❤️❤️❤️ Срећан рођендан срцу наше по… https://t.co/wyKNZIciwH

RT @novakfoundation: Pozivamo vas da se priključite Globalnom izazovu koji će trajati do 12.juna!🚀💫

📌Slanjem SMS poruke sa tekstom IZAZOV…

QF let’s go! Idemo !! 💪🏼😤🗣🔥 #RolandGarros https://t.co/UfSYu1QQGR

💪🏼🇫🇷❤️🐺 #RolandGarros https://t.co/Em1q8o6PjK

RT @novakfoundation: Dupliraćemo iznos svake prodate karte za humanitarnu predstavu “Brod plovi za decu rudara”. Hajde da udružimo snage i…

Sempre piacere di vederti amico! @RamazzottiEros

📸: @corinnedubreuil /FFT https://t.co/15Hf5xtPql

Great to meet you yesterday, Arthur! 😄 https://t.co/oIwi5uGupm

Giving it all !! ❤️ #RolandGarros https://t.co/FqynQREiGZ