Dragi moji prijatelji, evo me najzad u krevetu posle nekoliko ludih sati. Imao sam brdo intervjua za TV i novine, ali još nisam stigao vama lično da se obratim. Ne brinite, nikako vas nisam zaboravio. A i nekako vama moram posebno da se obratim – ipak se mi najbolje razumemo, na našem jeziku :) Prvo da vam čestitam svima Svetog Savu, našu školsku slavu. Verujem da su mnoge škole ovih dana pripremile lepe priredbe za roditelje i porodice. Sveti Sava je danas bio uz mene, sve do pobede!

Još uvek me drži uzbuđenje i verujem da će to trajati danima. Voleo bih da imam malo više vremena da se opustim i dozvolim sebi da uživam u ovom uspehu, ali tenis je vrlo brz sport kako na terenu, tako i van njega. Odmah pakujem torbe i moram da idem dalje… Sledeća stanica je Belgija i Dejvis kup. I verujte mi, jedva čekam!

A do tada, da se malo osvrnem na proteklih par nedelja i sumiram utiske kako vama, tako i sebi.

Iako sam bio jako daleko, čak u Australiji, nisam se osećao ni malo usamljenim. Imao sam tim koji je uvek bio uz mene i pomagao mi da budem spreman za mečeve, a imao sam i vas i vašu podršku od početka do kraja. Hvala vam što ste dolazili u tolikom broju da me gledate! Znam da večeras nije bilo dovoljno karata da svi uđete na stadion i pratite meč, i hvala vam što ste uprkos tome bili ispred i navijali. Čuo sam vas i puno mi je značila vaša podrška! I srećan sam što me je tenis povezao sa milionima ljudi širom sveta, što mogu da ih inspirišem da počnu da se bave sportom i bore se za svoje snove. Lepo je što nas sve spaja ljubav prema tenisu, a zajedno možemo da učinimo divne stvari! Da širimo ljubav, motivišemo ljude da budu bolji, da rade, uče, bave se sportom… Imamo veliku moć :)

Jos jednom bih želeo da vam se svima zahvalim na neprospavanim noćima, na velikoj podršci i ljubavi koju mi šaljete. Znam da vas moji uspesi raduju i inspirišu, pa mi je to dodatna motivacija da budem još bolji. A ova godina je tek počila, velike stvari nam tek predstoje… već od sutra ujutru :)

Vidimo se!

Congratulations @serenawilliams 🙏🏼❤️ #Serena1000 https://t.co/kLoMrljrNP

😃😁🤙🏼 https://t.co/DDMRvo8Ihd

100 rooms idemoooo!!!! So proud of our team @novakfoundation and @MPNTR 🙏🏼🙌🏼 @jelenadjokovic https://t.co/Hkc8bRT2bc

RT @TennisTV: We’ve missed these points 😍

Enjoy a few highlights from an all-star practice in Rome!

@DjokerNole @andy_murray #IBI21 https…

Great to see you back @andy_murray 🙏🏼💪🏼🙌🏼 https://t.co/RrPIGRVxH1

Ciao Roma 🇮🇹 Mi mancavi. Sempre una gioia essere qui https://t.co/FkFL7qWBNC

Grande Fiorello. Thank you so much for the tips today. It is always a great pleasure seeing you and spending time w… https://t.co/336uyxdrSx

Христос Васкрсе. Срећан Ускрс 🙏🙌❤️😍 @jelenadjokovic https://t.co/cPiZX663SL

Srećan Uskrs!! Happy Easter! ❤️🐣🙏🏼 https://t.co/ip0mQgsuuz

Rtanj mountain ⛰ is one of the most mysterious and powerful mountains in our country and probably beyond. This is s… https://t.co/8reAKM5ZWA