Dragi moji prijatelji, evo me najzad u krevetu posle nekoliko ludih sati. Imao sam brdo intervjua za TV i novine, ali još nisam stigao vama lično da se obratim. Ne brinite, nikako vas nisam zaboravio. A i nekako vama moram posebno da se obratim – ipak se mi najbolje razumemo, na našem jeziku :) Prvo da vam čestitam svima Svetog Savu, našu školsku slavu. Verujem da su mnoge škole ovih dana pripremile lepe priredbe za roditelje i porodice. Sveti Sava je danas bio uz mene, sve do pobede!

Još uvek me drži uzbuđenje i verujem da će to trajati danima. Voleo bih da imam malo više vremena da se opustim i dozvolim sebi da uživam u ovom uspehu, ali tenis je vrlo brz sport kako na terenu, tako i van njega. Odmah pakujem torbe i moram da idem dalje… Sledeća stanica je Belgija i Dejvis kup. I verujte mi, jedva čekam!

A do tada, da se malo osvrnem na proteklih par nedelja i sumiram utiske kako vama, tako i sebi.

Iako sam bio jako daleko, čak u Australiji, nisam se osećao ni malo usamljenim. Imao sam tim koji je uvek bio uz mene i pomagao mi da budem spreman za mečeve, a imao sam i vas i vašu podršku od početka do kraja. Hvala vam što ste dolazili u tolikom broju da me gledate! Znam da večeras nije bilo dovoljno karata da svi uđete na stadion i pratite meč, i hvala vam što ste uprkos tome bili ispred i navijali. Čuo sam vas i puno mi je značila vaša podrška! I srećan sam što me je tenis povezao sa milionima ljudi širom sveta, što mogu da ih inspirišem da počnu da se bave sportom i bore se za svoje snove. Lepo je što nas sve spaja ljubav prema tenisu, a zajedno možemo da učinimo divne stvari! Da širimo ljubav, motivišemo ljude da budu bolji, da rade, uče, bave se sportom… Imamo veliku moć :)

Jos jednom bih želeo da vam se svima zahvalim na neprospavanim noćima, na velikoj podršci i ljubavi koju mi šaljete. Znam da vas moji uspesi raduju i inspirišu, pa mi je to dodatna motivacija da budem još bolji. A ova godina je tek počila, velike stvari nam tek predstoje… već od sutra ujutru :)

Vidimo se!

Milica’s #gold moment.. unforgettable #SRB #Tokyo2020 #идемооо https://t.co/qyInddound

MILICA 🥇🇷🇸🔥🔥🔥🔥 #SRB #Tokyo2020 #Olympics https://t.co/TNfHjVWP6Z

RT @Ninockaaa: 🤩🥳🇯🇵 @DjokerNole https://t.co/QVEK2VWn7b

RT @OKSrbije: 📸 Svim ❤ #ZaSrbiju!

#Tokyo2020 • #TeamSerbia🇷🇸 • #Olympics • #JedanTimIstiCilj • @ekoserbia @DjokerNole https://t.co/ydVnXR…

R3 #идемооо ⏩🇷🇸🙌🏼🔥 @OKSrbije #TeamSerbia

📸 Kopatsch/Sato/Sidorjak #Tokyo2020 #Olympics https://t.co/qxIERTrhfk

So many amazing people in one place it’s incredible 🙌🏼🙌🏼🙌🏼 https://t.co/hl3APv1cOA

Working on my splits with @teambelgium gymnastics ;) 🇧🇪🇷🇸🙌🏼 @ninaderwael @mae_gym #Tokyo2020 https://t.co/xOOIBYldph

Let’s go Tokyo!! #Idemooo #TeamSerbia #Tokyo2020 https://t.co/zXtyrocaBH

Thanks for a great practice @andy_murray 🤝💪🏼 Kon’nichiwa Tokyo! 🇯🇵✌🏼😃🎾 #Tokyo2020 #TeamSerbia https://t.co/O6TDd1R4Ge

Honored to play for my people and my country at the @Olympics! 🙏🏼🙌🏼 Wheels up, see you in Tokyo ✈️🇯🇵🇷🇸 @OKSrbije… https://t.co/A3eqMD7gDe