Art of Tennis: Noletov portret izložen u La Galleria u Londonu


Pariz, London i Beograd su Noletove sledeće stanice.

Srpska teniska zvezda i svetski br. 3 Novak Đoković stigao je danas u Pariz. Ove nedelje će igrati na BNP Paribas Masters turniru, poslednjem ATP turniru iz serije 1000 u sezoni. Novak je prošle godine osvojio svoju 16. titulu u karijeri u Bersiju savladavši u finalu ljubimca domaće publike Gaela Monfisa rezultatom 6:2, 5:7, 7:6 (7:3).

Novak predvodi reprezentaciju Srbije u decembarskom finalu Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradu. Beograđanin će morati ponovo da pruži sjajne partije i zabeleži pobede da bi Srbija ušla u istoriju i postala 13. zemlja na koja će urezati svoje ime na čuvenom trofeju Dejvis kupa.

Između Pariza i Beograda, Nole će učestvovati na Barclays ATP World Tour Finalu (21. – 28. novembar). Pobednik završnog turnira sezone 2008. godine, raduje se ponovnom nastupu u Londonu.

„Veliko je dostignuće kvalifikovati se četvrtu godinu zaredom. Neverovatno je koliko je ljudi prisustvovalo svim mečevima prošle godine. Nikada ranije nisam doživeo da svaki meč igram pred prepunim tribinama kao prošle godine kada je 15.000 ljubitelja tenisa punilo stadion iz meča u meč. Radujem se što ću ponovo igrati pred tom publikom u O2.“

Novakov portret će biti prikazan na izuzetnoj izložbi, zajedno sa sedam ostalih ATP World Tour finalista u La Galleria, Pall Mall u Londonu od 8. do 18. novembra. Umetnički radovi igrača koji su se plasirali na završni turnir biće takođe izloženi u ATP Fan Zoni u O2 Areni u Londonu, za vreme turnira (21. – 28. novembra).

Navijači mogu da dođu u posed jedinstvenog autoportreta stvorenog od strane njihovog omiljenog igrača, zajedno sa potpisanim reketom koji je koristio da stvori svoj umetnički rad!

Dobrotvorna aukcija se održava na internetu na stranici www.BarclaysATPWorldTourFinals.com/ArtofTennis od 8. do 28. novembra, tako da navijači širom sveta imaju priliku da iznesu svoju ponudu.

50% od prihoda ide u dobrotvorne svrhe po Noletovom izboru i 50% po izboru turnira, a to je dobrotvorna organizacija Save the Children (UK).

Barclays ATP World Tour Finals u O2 Areni je najveći svetski teniski događaj u hali, gde svaki od najboljih osam igrača sezone igra najmanje tri meča po grupama (Round Robin), a četiri najbolja, po dva prvoplasirana iz svake grupe, plasiraće se u polufinale.

Na turniru koji počinje 21. novembra, učestvovaće Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković, Endi Mari, Robin Soderling, Tomaš Berdih, David Ferer i Endi Rodik.

Podeli post