Kraljevsko Visočanstvo Vojvoda od Kembridža uručiće Novaku nagradu Centrepoint na svečanosti Winter Whites Gala

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, primiće izuzetno priznanje – nagradu Centrepoint od pokrovitelja ove dobrotvorne ustanove, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Vojvode od Kembridža na svečanosti Winter Whites Gala u londonskom Rojal Albert Holu u subotu 8. decembra.

Novak će dobiti Centrepoint Premier nagradu za doprinos životima mladih širom sveta.

Nagrada se dodeljuje onima čiji doprinos mladima inspiriše ljude širom sveta. Nagrađuje se posvećenost davanju i iskorenjivanju problema čovečanstva kao što su siromaštvo, zdravstvena zaštita, obrazovanje, glad i beskućništvo.

Novak Đoković Fondacija prikupila je 1.4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku u septembru, a nedelju dana kasnije Novak je posetio vrtić „Ispod lipa“ u Lešnici, sa ciljem da podigne svest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom detinjstvu. U oktobru je sa svojim sponzorom, kompanijom UNIQLO, pokrenuo program “Odeća za osmeh” koji ima za cilj da obezbedi deci svih uzrasta šansu za bolju budućnost. Osnovan je fond od 10 miliona dolara, koji će pomoći da deca širom sveta neguju svoje snove.

„Ovo je jedna od najvećih nagrada koju sam ikada dobio, jer prepoznaje doprinos moje Fondacije poboljšanju života mladih ljudi širom sveta. Centrepoint je humanitarna organizacija posvećena rešavanju problema mladih beskućnika i velika mi je čast što ću primiti ovu nagradu od pokrovitelja dobrotvorne ustanove, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Vojvode od Kembridža“, rekao je ambasador Unicefa, Đoković.

Princ Vilijam je pokrovitelj Centrepointa od 2005. godine, čime je nastavio dobrotvorni rad pokojne majke Princeze Dajane. Prihod ostvaren te večeri biće doniran Centrepointu za unapređenje rada i pružanje podrške i pomoći beskućnicima u Velikoj Britaniji uzrasta od 16-25 godina.

Svečanost Winter Whites Gala biće održana u Rojal Albert Holu, koji je domaćin teniskog Statoil Mastersa od 5. – 9. decembra, i za ovu priliku biće pretvoren u zimsku čarobnu zemlju, a biće prisutna velika imena iz sveta sporta i zabave.

Teniski velikani Džon Mekinro, Bjorn Borg, Boris Beker, Ivan Lendl i Kris Evert su potvrdili svoj dolazak. Mekinro će igrati u dublu, a Lendl, Borg, Beker i Evert će svojim prisustvom podržati manifestaciju. Goran Ivanišević i Tim Henman će takođe igrati u reprizi polufinala Vimbldona 2001.

Winter Whites Gala je delo nagrađivane holivudske producentkinje i scenaristkinje Danijele Aleksandre, i rezultat je saradnje njene Produkcije i IMG-a, globalne sportske, modne i medijske kompanije u čijem je vlasništvu i Statoil Tenis Masters. Zajedno sa Centrepointom posvećeni su rešavanju problema i pružanju podrške mladim beskućnicima.

Vlasnici VIP ulaznica za gala veče biće u društvu filmskih zvezda, poznatih ličnosti i nekih od najvećih teniskih šampiona svih vremena, na belom tepihu i na prijemu uz šampanjac, a zatim će uživati na ekskluzivnoj privatnoj večeri na Galeriji, koja će biti ukrašena kao čarobna zimska kristalna palata. VIP zvanice će potom zauzeti svoja mesta u privatnoj loži odakle će gledati izvanredan šou, jedan takmičarski singl meč i jedan egzibicioni. Zatim će uslediti ceremonija na kojoj će Novaku biti uručena Centrepoint Premier nagrada za doprinos životima mladih širom sveta.

Organizacija Centrepoint je osnovana 1969. godine. Do sada je pomoč dobilo više od 75.000 mladih beskućnika. Ova dobrotvorna organizacija se trudi da obezbedi mladima između 16-25 godina mesto za stanovanje, zdravstvenu zaštitu i sticanje znanja i veština.

2009. godine, princ Vilijam je prenoćio na ulici sa direktorom Centrepointa Seijem Obakinom, kako bi produbio razumevanje problema mladih Britanaca koji završe na ulici.

Novak je 2012. završio kao svetski broj jedan drugu godinu za redom. Osvojio je Australijen Open u januaru, igrao finale Otvorenog prvenstva Francuske i US Opena i podigao pobednički pehar u Majamiju, Torontu i Šangaju, turnirima serije ATP Masters 1000.

Fotografija: Getty Images

Podeli post