Majami: Novak i kolege za pomoć Japanu


Na inicijativu Novaka, u Majamiju će se u sredu, 23. marta između od 20-23h po lokalnom vremenu, održati egzibicija za pomoć Japanu koji se ovih dana suočava sa katastrofalnim posledicama cunamija i zemljotresa.

Za promenu, neće se igrati teniski već fudbalski meč, a Nole, čija je ideja ovaj događaj, predvodiće tim „ATP Men’s Stars“. Rivali tenisera biće profesionalni tim „Fort Lauderdale Strikers“.

Igrači koji su potvrdili svoje učešće i koji će činiti „ATP Men’s Stars“ pored Noleta su: Kei Nišikori, Rafael Nadal, Endi Mari, Fernando Verdasko, Rišar Gaske, Felisijano Lopez, Viktor Troicki, Markos Bagdatis, David Ferer, Jirgen Melcer.

“Veoma sam zabrinut za ljude u Japanu i mislim da treba da uradimo sve što je u našoj moći da im pomognemo“, izjavio je Novak.

Nakon meča, uslediće humanitarna večera i aukcija.

Sav prihod koji se prikupi tokom tročasnovnog programa namenjen je Japanu.

Večera će biti organizovana od strane „GR8 Miami“, na čijem sajtu možete kupiti karte, www.GR8Miami.com.



Pred više od 14.000 gledalaca, Nole i Rafa su sinoć odigrali egzibicioni meč u Kolumbiji, koja je po prvi put u istoriji videla dva najbolja tenisera sveta uživo na delu.

Meč je pripao Nadalu rezultatom 7:6 (7:5), 6:3, no kako je u pitanju egzibicija ovaj rezultat je bez takmičarskog značaja.

Za kraj, pogledajte kako to izgleda kad Nole i Rafa zaigraju salsu sa zanosnom Kolumbijkom:

Podeli post