Nole predvodio ekipu tenisera na humanitarnoj egzibiciji u Majamiju


Photo: AFP

U Majamiju je sinoć odigrana egzibiciona fudbalska utakmica sa ciljem da se od prikupljenih novčanih sredstava od prodaje karata pomogne Japanu, koji se ovih dana suočava sa posledicama katastrofalnog cunamija i zemljotresa.

Najbolji srpski teniser, inače inicijator ove ideje, bio je kapiten ekipe tenisera koji su poraženi od Fort Loderdejl Strajkersa rezultatom 4:2.

Strelaci za tim tenisera bili su Britanac Endi Mari i Kipranin Markos Bagdatis.

Utakmica je bila podeljena na dva poluvremena od po 20 minuta, a nakon nje upriličena je svečana večera na kojoj je takođe sakupljen prilog, koji će preko američkog Crvenog krsta biti upućen Japanu.

“Želeli smo da pokažemo naše saosećanje za taj narod koji je propatio u Japanu. Užasne slike su obišle svet i mi smo rešili da šta god možemo da uradimo a da je u pitanju pomoć – uradimo to na najbolji mogući način. Iskreno, meni je srce puno zbog ovoga”, rekao je Novak.

„Želim da se zahvalim Novaku za sve što radi za građane Japana. Kada sam saznao da se priprema dobrotvorna utakmica, odmah sam odlučio da učestvujem“, – izjavio je jedini japanski igrač koji se nalazi među prvih 100 na ATP listi.

Podeli post