Nole u „Izazovu ledene kofe“ (VIDEO)

Auto Draft

Najbolji teniser sveta priključio se humanitarnom pokretu „Izazov ledene kofe“ sa ciljem da se promoviše akcija za obolele od Lou Gerigove bolesti, a svaka poznata ličnost koja se polije kofom, mora na društvenu mrežu da postavi snimak i izazove sledeću osobu.

Nole je sa velikim zadovoljstvom prihvatio izazov u kome su ga prozvali Džon Mekenro, Sabina Lisicki, Bernard Tomić i Najl Horan: „U pauzi priprema za ‪‎US Open‬ odgovorio sam na izazov nekih sjajnih ljudi. Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u ovoj kampanji i doprinesem širenju svesti o Lou Gerigovoj bolesti, i organizaciji koja prikuplja novac za pronalaženje lekaPored odgovora na izazov, takođe ću finansijski podržati inicijativu i nadam se da će to uraditi i mnogi drugi širom sveta. I sad izazivam Končitu, Mr. Bina i Majkla Džordana“, napisao je Novak na svom Fejsbuk profilu.

U ovoj akciji su do sada učestvovale brojne zvezde iz sporta, politike i šou biznisa širom sveta, kao što su Kristijano Ronaldo, Opra Vinfri, Lejdi Gaga, Bil Gejts, Mark Zakerberg i mnogi drugi. Tokom proteklog meseca u SAD, zahvaljujući ovoj kampanji, prikupljeno je 15,6 miliona dolara u donacijama, što je znatno više od 1,8 miliona u istom periodu prošle godine.

Podeli post