Svetski broj 6 i osvajač dvostruke titule na US Openu sinoć je učestvovao na 23. po redu „Arthur Ashe Kids’ Day“-u, tradicionalnoj manifestaciji koje se održava u Njujorku dva dana pred početak poslednjeg Gren slema u sezoni. Pored Novaka događaj su uveličale teniske zvezde Serena Vilijams, Rafael Nadal, Anželik Kerber i Medison Kiz.

Nacionalni teniski centar „USTA Billie Jean King“ je tokom subote, 25. avgusta bio transformisan u jednodnevni porodični festival sa živom muzikom i mnogobrojnim porodičnim aktivnostima.

Za muzički program bile su zadužene pop zvezde CNCO, Echosmith i In Real Life.

Kompletan događaj protekao je u znaku dobre zabave i smeha, najmlađi su se okušali u igranju „Net Generation“ tenisa i uživali u egzibicionim mečevima.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti deo „Dečjeg dana“. To je uvek vrhunac godine“, rekao je Novak.

Prihod od „Arthur Ashe Kids’ Day“-a biće usmeren ka Fondaciji USTA koja pomaže u finansiranju NJTL (National Junior Tennis & Learning Network), nacionalne grupe od preko 500 neprofitnih organizacija za razvoj mladih kroz pružanje besplatnih ili jeftinih časova tenisa, obrazovanja i životnih veština za više od 225 hiljada dece svake godine.

Svi oni koji nisu prisustvovali događaju isti će moći da odgledaju u nedelju, 26. avgusta na televiziji ABC u 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Za više informacija posetite zvanični sajt www.arthurashekidsday.com.

Podeli post