Nole, Vajda, Klizan i Hrbati priredili Bratislavi spektakl

Novak je u sredu u Bratislavi održao prvu od dve ovonedeljne egzibicije.

Po dolasku u prestonicu Slovačke najbolji teniser sveta imao je press konferenciju, da bi potom od 15 časova prisustvovao „Dečjoj klinici“ u Nacionalnom teniskom centru.

U 18 časova na teren AEGON arene izašli su Novak i najuspešniji slovački teniser Martin Klizan, kako bi odigrali humanitarni meč u konkurenciji singlova.

Susret koji nije imao rezultatski značaj pripao je Noletu rezultatom 7:5, 6:3 i pored toga što je slovački teniser na teren ušao sa sekirom. 23-godišnji Klizan, koji na ATP listi zauzima 30. poziciju, proglašen je za novajliju godine u izboru ATP World Tour-a.

Prisutni na „Tennis Classic“-u imali su priliku da se podsete i uživaju u Noletovim čuvenim imitacijama Nadala, Rodika, Šarapove i Serene Vilijams.

Potom su se Novaku i Martinu pridružili Marijan Vajda, trener srpskog tenisera i Dominik Hrbati, koji je pre osam godina bio 12. teniser sveta. Usledio je dubl meč pun humora, a parovi su bili Novak/Marijan protiv Klizana/Hrbatija. Odigran je jedan set, a pripao je srpsko/slovačkom dublu rezultatom 7:5.

Na osnovu ovog meča za ciljeve Fondacije Novak Đoković izdvojeno je 25.800 evra koji ći biti usmereni u realizaciju humanih prijekata za pomoć mališanima u Srbiji.

Već sutra Novak putuje u Rio De Žaneiro, gde će u subotu, 17. novembra odigrati poslednji egzibicioni susret pred odlazak na odmor.

Rival u Marakanazinjo areni biće mu biti bivši broj 1, Gustavo Kerten, a drugog dana vikenda Novak će biti akter prijateljskog fudbalskog meča u kojem će učestvovati bivše legende brazilskog fudbala Bebeto, Kafu i Ziko.

„Obožavam fudbal, ali ga loše igram. Znam da je to nacionalni sport u Brazilu i da su u tome najbolji. Čast mi je što ću pored meča sa Gugom imati priliku da zsigram sa asovima kao što su Bebeto, Kafu i Ziko. Zaista sam uzbuđen, jedva čekam meč. Siguran sam da će biti zabavno“, izjavio je Novak nakon osvajanja ATP World Tour finala u Londonu.

Fotografije: AFP (Samuel Kubani), Ivan Kopcani, Novak Đoković Zvanični sajt

Podeli post