Nakon povlačenja sa egzibicije u Abu Dabiju i ATP turnira u Dohi zbog bolova u laktu, Novak će otputovati u Australiju gde će učestvovati na dva turnira egzibicionog karaktera. Nakon toga će biti doneta i definitivna odluka o nastupu na prvom gren slemu sezone, Australijen Openu (15. januar – 28. januar 2018.), gde je Novak šest puta do sada bio šampion.

Srpski teniser će od 10. do 12. januara biti deo egzibicije u Kujongu (10. – 12. januar), predgrađu Melburna.

Prvi meč na „Kooyong Classic“-u Novak će odigrati protiv Austrijanca Dominika Tima u noći između utorka i srede oko 03:00h po srednjeevropskom vremenu (prenos na Sport Klub 2).

Pobeda u prva dva meča obezbeđuje direktan plasman u finale, a specifičnost ovog turnira je to što poraz ne znači i kraj takmičenja, s obzirom da se igraju i mečevi za plasman.

Nole će u sredu, 10. januara u večernjim satima učestvovati i na turniru „Taj-brejk tens“, koji će se odigrati na „Margaret kort“ terenu teniskog kompleksa Otvorenog prvenstva Australije.

Rival srpskog tenisera biće Australijanac Lejton Hjuit, bivši broj 1 (sreda u 09:30h po srednjeevropskom vremenu, prenos na Sport Klub 2).

Na ovom turniru, koji je predstavljen pod sloganom „svaki poen je bitan“, i na kome se mečevi igraju kao taj-brejkovi do deset poena, nastupiće još i Rafael Nadal, Sten Vavrinka i Nik Kirios.

Fotografija: Getty Images

Podeli post