Novak stigao u London na dodelu Laureus nagrada (RTS 1, 20:30h)


NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković doputovao je u London gde će u ponedeljak prisustvovati ceremoniji dodele najprestižnije sportske nagrade Laureus.

Đoković će se u ponedeljak popodne, zajedno sa ostalim kandidatima, sastati sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom. Biće to drugi put u poslednjih par godina da naš as dobija poziv da poseti prvog čoveka Velike Britanije u njegovoj rezidenciji u čuvenoj ulici Dauning strit broj 10 i razgovara o brojnim temama. Prošli put se to desilo sredinom novembra 2010. pred završni turnir sezone, kada je Novak sreo Kamerona u društvu Nadala, Federera, Marija i drugih učesnika završnog Mastersa.

Biće to i dobra prilika za promociju naše zemlje, što je Đoković uvek činio na najbolji mogući način, gde god da se pojavio u svetu. Novak važi za jednog od favorita da ponese laskavo priznanje najboljeg sportiste planete.

Ceremonija izbora najbolje sportiste biće održana u Central holu u Vestminsteru, u srcu Londona, na gala svečanosti uz prisustvo drugih nominovanih šampiona, poput Lionela Mesija, zvezde fudbalskog kluba Barselona, Useina Bolta (atletika), Dirka Novickog (košarka), Sebastijana Fetela (formula), Kadela Evansa (biciklizam), ali i legendi kao što su Selešova, Beker, Širer, Tomba, Pistorijus, Indurain, Lekont, Komaneči, Kultard, Pakjao, Bubka, Špic, čarlton, Mozes, Pakjao…

Laureus nagrada smatra se najprestižnijom sportskom nagradom – sportskim Oskarom. Dodeljuje se od 2000. godine. Reč je o nagradi koja predstavlja jedno od najvećih sportskih dostignuća u svetu, koje je po spektakularnosti i ugledu pandan holivudskom Oskaru.

Mnogi od njih su dobijali ovo priznanje, a neki su i članovi fondacije Laureus, koja je od osnivanja izdvojila oko 40 miliona evra za 91 projekat i pomoć mladim sportistima širom sveta.

Dolazak u London su, takođe, potvrdili i javne ličnosti iz sveta šou biznisa, džet seta, kraljevskih porodica…

Pobednika bira veće od 47 sportskih legendi, a pored najboljeg u muškoj konkurenciji bira se i najuspešnija sportistkinja, tim, „proboj godine“, „povratnik godine“, najbolji sportista sa invaliditetom, „akcija godine“…

Za više informacija pratite Noletov twitter nalog – @djokernole, oficijelni twitter nalog Laureus-a – @laureussport ili hashtag #laureus na twitteru.

Direktan prenos iz Londona moći ćete da pratite na prvom programu RTS-a sa početkom u 20:30h.

Podeli post