Novak: Svim srcem sam uz momke u Novom Sadu

Novak: Svim srcem sam uz momke u Novom Sadu

Naš najbolji teniser Novak Đoković istakao je da je nebrojeno puta bio uz Dejvis kup reprezentaciju i igrao za Srbiju, ali da je ovog puta doneo odluku o izostanku, posle ozbiljnih konsultacija sa svojim timom.

“Godine igranja za Dejvis kup reprezentaciju moje zemlje predstavljaju najdraže trenutke koje sam doživeo u profesionalnoj karijeri. Uvek sam davao sve od sebe i ponosan sam na sve što smo moji drugovi i ja postigli. Postali smo svetski šampioni 2010. godine posle pobede nad Francuskom u Beogradu,  a igrali smo još jedno finale, prošle godine protiv Češke. Bilo je i drugih značajnih i velikih mečeva.

Odluku o izostanku iz prvog kola takmičenja doneo sam posle ozbiljnih i detaljnih konsultacija sa svojim timom. Uveren sam da je ona  najispravnija moguća. Takođe, uveren sam i da je za budućnost našeg tenisa veoma važno da mlađi teniseri u ovoj sezoni dobiju priliku i stiču iskustvo u igri protiv reprezentacije kakva je Švajcarska. Ja ću biti uz njih svim srcem.

Rodžeru i Stanislasu želim da dožive Srbiju onakvom kakva jeste, lepom i otvorenom zemljom i da se iznenade snagom i talentom naših mladih tenisera.”

Desktop kalendar za mesec februar 2014. možete preuzeti ovde.

Fotografija: TSS

Podeli post