Novak zatvorio njujoršku berzu povodom Tuesday’s Children!


U petak, 11. septembra 2009. Novak je bio specijalni gost na zatvaranju najveće svetske berze u Njujorku (New York Stock Exchange, NYSE), smeštene na Menhetnu, gde inače boravi tokom Otvorenog prvenstva SAD u tenisu.

Pod tradicionalnim nazivom „Deca utorka“ (Tuesday’s Children), povod je bio osam godina od samoubilačkog napada na Svetski trgovinski centar, tokom kojeg je poginulo oko 3000 ljudi.

Novak je od samog početka US Opena pružao podršku porodicama nastradalih, čiju je decu ugostio tokom svih pet mečeva turnira. Oni su ujedno bili i glavni gosti njujorške berze.

Video klip pogledajte ispod.



Kiša i vetar u Njujorku u protekla dva dana bacili su u drugi plan završnicu poslednjeg grend slem turnira sezone, US Opena.

Na kraju, pala je odluka da se muško polufinale odigra u nedelju (Novak oko 22.30h po našem vremenu), a finale pomeri za ponedeljak.

– Nisam očekivao da ću imati novi dan pauze, ali mi je odmah sinulo šta bih mogao da radim. Moj novi trener Tod Martin je veliki igrač golfa. Mislim da ćemo negde na golf teren. Nismo zaboravili ni na trening, ali nema razloga za preterivanje – izjavio je Novak.

Podeli post