Novak: Znam kako do broja 1!

Novak: Znam kako do broja 1!

Povreda ručnog zgloba naterala je Novaka da preskoči turnir u Madridu, a to je drugi teniser sveta iskoristio za povratak u Srbiju. Novak je već nekoliko dana u Beogradu, ide na terapije i trenira, a u petak su brojni novinari iskoristili priliku da postave pitanja šestostrukom Gren slem osvajaču. Novak je istakao da se oporavio i da će skoro sigurno nastupiti u Rimu, a govorio je i o tome kako će pauza uticati na njega, o prvom mestu na svetu, Borisu Bekeru…

“Sada sam trenirao pojačanim intenzitetom u odnosu na treninge u prethodnih pet-šest dana. Zadovoljan sam stanjem ruke. Bez bolova sam igrao već sedam do deset dana, ali moja medicinska ekipa, kao i ona na turniru, ustanovila je da postoji visok rizik ukoliko odem da igram u Madridu. To jeste veliki turnir i žao mi je što nisam učestvovao, ali predstoje Rim, kao i Rolan Garos i Vimbldon, koji su još važniji. Mislim da sam doneo mudru odluku“, počeo je priču drugi teniser sveta.

Novak je bio dobro raspoložen i rekao je da će skoro sigurno igrati u prestonici Italije.

“Posle snimanja na sonografiji videćemo da li idem u Rim, ali mislim da su šanse 95% da igram u Italiji. Igrao sam sada bez bolova u visokom intenzitetu, sa svim mogućim udarcima, a to me očekuje i u mečevima. Ruka mi se i odmorila jer nisam igrao mečeve, ojačavao sam mišiće oko zgloba koji je bio povređen, išao sam ne terapije i to mi je pomoglo da budem spreman za naredne turnire“.

Neplanirana pauze jeste mač sa dve oštrice – postoji rizik da se izgubi ritam, ali sa druge strane Novak može da bude odmorniji od direktnih rivala na najvažnijem turniru na šljaci, Rolan Garosu.

“Trudim se da to sagledam sa pozitivne strane, biću svež psihički i fizički. S druge strane, verovatno će i pauza uticati na mene, pogotovo u prvom meču u Rimu, osetiće se i nedostatak mečeva na šljaci – sva četiri duela u Monte Karlu igrao sam sa bolovima i pod lekovima. Opet, bio sam zadovoljan kako sam igrao u Kneževini i iskreno se nadam da mogu da nastavim u tom ritmu“, objasnio je Novak i otkrio šta će ga još motivisati pred naredne turnire:

“Šljaka je podloga na kojoj sam odrastao, ovo je teren na kojem sam odrastao i iskoristio sam ovu priliku da dođem u Beograd i vidim porodicu. Obično se pripremam u Monte Karlu, ali TK Partizan je moj klub, na ovom terenu nisam igrao desetak godina i poseban je osećaj vratiti se korenima i mestu na kojem sam odrastao. Siguran sam da će mi to dati dodatnu energiju za dalje“.

Novak: Znam kako do broja 1!

Neizbežna tema bio je i Novakov trener Boris Beker, a srpski teniser kao ključ što boljeg upoznavanja sa Nemcem istakao je Marjana Vajdu. Beker i Vajda najverovatnije će biti zajedno sa Novakom u Rimu i na Rolan Garosu.

“Isticao sam više puta da je Marjan meni mnogo više od trenera, on je osoba na koju mogu da se oslonim i koja me vrlo dobro razume. U ovoj tranziciji sada je vrlo važno da Vajda i Beker provedu što više vremena zajedno i sa mnom kako bi se proces prilagođavanja i upoznavanja što efikasnije odigrao. Ipak, to ne zavisi samo od Borisa i od mene, nego i od Marjana – on ima dve ćerke koje igraju tenis i sada njima pomaže, želi malo više da se posveti porodici jer je već 35 godina u tenisu, došlo je do zasićenja i zbog toga on ne putuje često kao u poslednjih sedam-osam godina. Vajda će gotovo sigurno biti u Rimu i to će biti prvi turnir na kojem će njih dvojica biti zajedno, za vreme turnira. Dogovor je da u kombinaciji budu za Rolan Garos, mislim da će Marjan olakšati i upoznavanje Borisa i mene, bolje me poznaje i može da ponudi Bekeru korisne savete“.

Ceo intervju možete pogledati ispod:

Podeli post