Novaku orden Srpske narodne odbrane


Srpska narodna odbrana (SNO), najstarija nacionalna organizacija Srba u Americi, jednoglasno je donela odluku na jubilarnom 70. Vidovdanskom kongresu da dodeli Orden prvog stepena Novaku, najboljem srpskom teniseru svih vremena.

Delegati Kongresa podržali su predlog predsednika SNO Slavka Panovića, da se najviše odlikovanje ove organizacije dodeli proslavljenom srpskom teniseru „za zasluge na sportskom polju i doprinos ugledu srpskog imena i naroda u svetu“.

Panović, koji je na Kongresu jednoglasno ponovo izabran za predsednika, rekao je FoNetu da će Novaku orden biti uručen naknadno i izrazio zadovoljstvo što delegati najvišeg tela SNO nisu imali dilemu prilikom odlučivanja kome će ove godine pripasti najviše priznanje ove organizacije.

Vidovdan je i slava SNO, organizacije stare više od jednog veka. Njen osnivač i prvi predsednik SNO bio je naučnik srpskog porekla Mihajlo Pupin.

SNO okuplja Srbe u Americi i kao organizacija čini sve da im, kako u Americi, tako i u Srbiji, stvori uslove za svestrani napredak, rekao je Panović.

Izvor: FoNet

Podeli post