Najbolji srpski teniser zatvorio je grupnu fazu na Svetskoj teniskoj ligi u Dubaiju, samim tim i takmičarsku 2022. godinu.

Novak je u poslednjem meču egzibicionog turnira nadigrao Austrijanca Sebastijana Ofnera rezultatom 6:7 (5:7), 6:0, 10:7, ali to nije bilo dovoljno da se tim „Falcons“ plasira u finale s obzirom da su ranije danas Sabalenka i dubl Dimitrov/Badosa poraženi.

Đoković je trebalo da igra protiv Kanađanina Feliks Ože Alijasima, ali je došlo do promene i umesto Kanađanina na megdan Novaku je izašao Ofner, 193. teniser sveta.

Novak je nakon brejka u drugom gemu uvodnog seta stekao prednost od 3:0. Austrijanac je odmah vratio brejk i izjednačio na 3:3. Više sreće u taj-brejku imao je Ofner, 7:5.

Potpuna dominacija Novaka u drugom setu. Preuzeo je kontrolu na terenu, Ofner je počeo da greši i to je dovelo do toga da je Đoković za samo 20 minuta stigne do izjedanačenja.

Zabava na terenu se nastavila i u super taj-brejku. Novak je vodio 5:2, Ofner je izjednačio na 7:7. Naredna tri poena pripala su Novaku, a to je značilo i dobijen meč.

Nakon Emirata, Đoković će se uputiti ka australijskom kontinentu gde ga već od 2. januara očekuje učešće na turniru u Adelejdu. Igraće i u singlu i u dublu, gde će mu partner biti Kanađanin Vašek Pospišil.

Turniri u Adelejdu će mu biti generalna proba za Australijan Open, prvi gren slem u sezoni, gde će pokušati da osvoji deseti jubilarni trofej.

Fotografije: Profimedia

Podeli post