Druga stanica Adria Tour-a je Zadar (19. – 21. jun).

Na terenima sportskog centra „Višnjik“ će se tokom predstojećeg vikenda takmičiti Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov, kao i dva kvalifikanta sa HEP turnira, Danilo Petrović i Peđa Krstin.

„Adria Tour humanitarnog je karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj odvije upravo ovde. Prvi put sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Ovih dana imao sam priliku upoznati grad i svi su vrlo ljubazni i odlični domaćini. Nadam se da će ovih nekoliko dana teniski spektakl biti jednako lepo ispraćen kako na tribinama tako i van terena. Ovo je fantastična grupa od osam igrača i siguran sam da će se u Zadru igrati izvrstan tenis“, najavio je Novak Đoković.

Program Adria Tour-a počeo je svečanim otvaranjem i egzibicionim mečevima a u 19 časova žrebane su grupe za Round Robin fazu.

Grupe izgledaju ovako:

Grupa A
1. Novak Đoković (Srbija)
2. Grigor Dimitrov (Bugarska)
3. Borna Ćorić (Hrvatska)
4. Peđa Krstin (Srbija)

Grupa B
1. Aleksander Zverev (Nemačka)
2. Andrej Rubljov (Rusija)
3. Marin Čilić (Hrvatska)
4. Danilo Petrović (Srbija)

Raspored mečeva možete pogledati ovde.

Prvi dan Adria Tour-a na terenima SC „Višnjik“ završiće se nastupom pijanistkinje Lole Astanove i koncertom Džibonija.

Već drugog dana na programu su mečevi u kojima će uživati zadarska publika ali i gledaoci širom sveta. Teniseri najavljuju pravi teniski spektakl u Zadru.

„Veliko mi je zadovoljstvo mi je igrati ovde, atmosfera je najbolja moguća i nadam se da će tako ostati iduća tri dana kojima se stvarno radujem“, izjavio je Borna Ćorić dok je Marin Čilić dodao: „Svi ćemo imati odlične mečeve, a biće i mnogo zabavnih poena. Videli smo već na Dejvis kupu da je atmosfera u Zadru sjajna i znam da nas to očekuje i ovog vikenda!“

„Drago mi je da je došlo do ovog turnira jer smo se zbog pauze našli u situaciji da ne možemo igrati i odmeravati snage jedni s drugima. Ovde je jako lepo i verujem da ćemo uživati“, rekao je Dimitrov pa reč predao Zverevu:

„Imam li posebne želje s kim želim igrati ovde? Ne želim igrati s Novakom, njega mi je već dosta“, rekao je Nemac i nasmejao okupljene novinare.

Samom početku Adria Tour-a prethodio je emotivan susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića. Prvi teniser sveta toplo je pozdravio majku našeg prerano preminulog košarkaškog Mocarta, nakon čega su razmenili poklone. Novak je dobio Draženov dres i kapu iz Netsa, a on je Biserki Petrović darovao svoj reket koji je i potpisao.

„Ovo je vrlo emotivan trenutak i jako sam dirnut što ste došli. Hvala Vam gđo. Petrović što ste nam ukazali veliko zadovoljstvo i čast svojim dolaskom. Hvala Vam na lepim poklonima, držaću ih na posebnom mestu u svom domu kao veliku uspomenu. Dražen je ikona sporta u celoj regiji. On je obeležio ne samo košarku već sport generalno. Čovek je kojem su se svi divili. Ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi širom sveta svih onih koji prate košarku, a i sport. Čast mi je da stojim pored Vas. Nažalost nikada nisam imao priliku upoznati Dražena, ali osećam njegovo pristustvo ovde s Vama. Hvala Vam puno što ste došli“, izjavio je Novak.

Fotografije: SC „Višnjik“, Mario Ćužić

Podeli post