Nole u žiži interesovanja pred London i finale Dejvis kupa

Britanski web portal metro.co.uk objavio je zanimljiv intervju, koji je sa Noletom uradio Deni Grifits povodom plasmana Srbina na završni turnir u Londonu i u finale svetske grupe Dejvis kupa. Prenosimo Vam isti u celosti:

Srpska teniska zvezda trenutno je svetski broj 3 i predvodi svoju zemlju u decembarskom finalu Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradu. Pre toga, učestvovaće na ATP World Tour Finals turniru u O2 Areni u Londonu.


Novak Đoković završava autoportret, koji će biti prikazan na specijalnoj izložbi, zajedno sa ostalih sedam ATP World Tour finalista u La Galleria, u Londonu od 8 – 18. novembra. Barclays ATP World Tour Finals će se igrati u O2 areni u Londonu od 21 – 28. novembra. (Fotografije: Chris Cone)

Pretekli ste Rodžera Federera na mestu svetskog broja 2 pre nego što se vratio na tu poziciju u Šangaju prošle nedelje. Možete li ponovo da zauzmete drugo mesto ove godine?
- Nadam se da mogu. Smenjivali smo se na toj poziciji ove godine, ali nadam se da ću ponovo biti br. 2 do kraja godine.

Da li možete li da prestignete broja 1 Rafaela Nadala u narednih 12 meseci?
- Rafa je neverovatan ove godine. Dominira i zaslužuje da bude na prvom mestu. On je takođe sjajan momak i veliki ambasador našeg sporta.

Kako ocenjujete svoje šanse na Gren Slem turnirima u 2011.? Koje turnire volite više od drugih i zašto?
- To je teško pitanje. Ove sezone imam konstantnije rezultate i nadam se da mogu da nastavim tako i u 2011. godini. Nije lako biti na vrhu, pogotovo na Gren Slem turnirima.



Plasirali ste se na ATP Tour Finals u O2 Areni u Londonu četvrtu godinu za redom. Kako ocenjujete ovaj događaj i zašto je toliko poseban?
- To mi je jedan od glavnih ciljeva ove sezone, zajedno sa finalom Dejvis kupa. Dobro sam igrao prošle godine, ali nisam uspeo da ostvarim dobar rezultat. Nadam se da ću ove godine pružiti odlične igre, ali će takođe biti potrebno da imam i malo sreće.

Bićete jedan od favorita u Londonu. Kakav izazov predstavlja format takmičenja po grupama i da li pristupate turniru drugačijim načinom razmišljanja?
- Ne, način razmišljanja je isti. Imao sam svoje šanse prošle godine, ali jednostavno nisam uspeo. Videćemo šta će se desiti ove godine, zaista se radujem turniru.

Kako vidite šanse Endija Marija za osvajanje jednog od četiri najveća turnira u 2011.?
- Endi je sjajan igrač i siguran sam da će se i to vremenom desiti.



Predvodnik ste srpskog tenisa od svoje 14. godine. Kako to utiče na Vas?
- Srbija je proizvela velike igrače, ne samo u tenisu. Imamo jaku tradiciju u sportu. Tenis možda nije bio toliko popularan, ali je sada jedan od glavnih sportova zahvaljujući velikom uspehu naših igrača.

čestitamo na odbrani titule na China Open-u ranije ovog meseca. Pominjalo se da Vam je odbijen zahtev da kiseonik bude postavljen pored terena. Da li je bilo teško igrati u onakvim uslovima?
- Hvala. Drago mi je što ste me pitali to jer me je veoma uznemirio novinar koji je napisao tu priču. U šali smo govorili o uslovima u Pekingu, ali ništa u smislu i na način na koji je saopšteno. Peking je divan grad i sve na turniru je bilo u redu.



Srbija će biti domaćin Francuskoj u svom prvom finalu Dejvis Kupa u decembru. Da li biste eventualnu pobedu uporedili za osvajanjem drugog Gren Slema?
- Ovo je naš veliki trenutak. Nikada nismo bili u finalu Dejvis Kupa i tenis će biti u žiži interesovanja cele zemlje. Važno je kao što kažete – za mene i za moju zemlju.

Ko su Vaši sportski heroji?
- Divio sam se Pitu Samprasu kada sam odrastao.

Postali ste senzacija na YouTube-u fantastičnim imitacijama svojih kolega, teniskih zvezda. Da li još radite imitacije, da li ste radili neke nove i kako su prihvaćene od strane Vaših kolega?
- Ne javno. Stvarno ne želim da se iko uznemiri jer to je samo šala!

Podeli post