Novak je bio specijalni gost Dnevnika na RTS!


Nakon ceremonije zatvaranja Univerzijade, gde je Nole takođe bio iznenađenje, zvezda večeri dobio je poziv da gostuje u jednoj od najgledanijih informativnih emisija u Srbiji, Dnevnika na RTS! Odgovarao je na pitanja u vezi sa proteklom Univerzijadom, ispuštenoj šansi na Vimbldonu, kako koristi vreme za odmor i šta dalje u nastavku teniske sezone.

Na samom početku razgovora voditelj Vladimir Jelić ga je upitao o ponesenim utiscima sa manifestacije zatvaranja Univerzijade i koliko planira da boravi u Beogradu.

„Nažalost nisam imao priliku da budem na otvaranju Univerzijade, niti sam bio tokom odigravanja tog događaja, ali sam eto imao tu veliku čast i zadovoljstvo da prisustvujem zatvaranju i zaista imam samo reči hvale i nosim najlepše utiske od samo jedne noći. Mogu da zamislim, naši gosti koji su bili učesnici i ostali koji su došli da isprate čitavo sportsko takmičenje. Ovo je veliki trijumf Srbije, velika stvar, veliki plus, uopšte slika koja je poslata svetu je fenomenalna.“

“Iskoristio sam priliku da dođem u Beograd na dva-tri dana, da provedem sa svojim najbližima, odmor je na izdisaju i već krajem nedelje slede pripreme za nastavak sezone,“ zaključio je Nole.

Poseban akcenat voditelj je stavio na minuli Vimbldon svestan mogućnosti Novaka, da je možda mogao više da pruži učešćem na tako važnom turniru jer je uspon forme iz meča u meč bio evidentan.

Mladi Beograđanin je objasnio da u tom momentu na terenu protiv Hasa nije pružio ni 50% svojih mogućnosti, ali to je ipak jedan turnir, ističe nužnost prelaska preko svega toga jer mu uloga profesionalca to nalaže. Situaciju posmatra sa neke vedrije strane pošto ima samo 22 godine. Ističe da mu još dosta vremena i prilika predstoji da nađe svoju šansu na Vimbldonu.

Naredno pitanje se odnosilo na početak krize u vrhunskom svetskom tenisu, o određenim analizama tog faktora koji se sve više pojavljuje u štampi i mass mediju. Očekujući Novakovu ocenu o njenom prisustvu u igri većine tenisera, sagovornik pominje slučaj Ane i Jelene.

„Kriza je sugurno sastavni deo svakog profesionalnog sportiste, ne samo sportiste i tenisera već i svih ljudi koji žive na ovoj planeti. Svako je proživljava na sebi svojstven način, nije važno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš“.

Novak je tom prilikom pomenuo raspored turnira koji je jako „natrpan“ i težak, da teniseri maltene svake nedelje putuju na različite kontinente i samim tim ne mogu ostati sveži i pružiti svoj maksimum.

„Mislim da smo mi Srbi specifičan narod kada je tenis u pitanju, uopšte ne krivim ljude što zahtevaju vrhunske rezultate, određeni kontinuitet od nas, jer smo upravo mi napravili ekspanziju u ovom sportu pre nekoliko godina.“

Nastavak razgovora bio je propraćen pitanjima vezanim za turnir u Madridu, sugurno nezaboravan meč protiv Rafe, verovatno i prekretnicu u nastavku karijera dvojice tenisera. Nole smatra da Nadal u ovim trenucima oseća danak te fizičke istrošenosti, da mu nije lako i iskreno se nada u brz povratak Španca na teren.

Novak je iskoristio trenutak da demantuje sve navode u štampi o mogućnosti razmirica u okviru njegove porodice i o tome da drugi odlučuju umesto njega u sopstvenoj karijeri.

„Mediji su sastavni deo svakog uspešnog čoveka, vi morate da se nosite sa tim, da to prihvatite kao nešto što vas prati. Što ste uspešniji, više pažnje dobijate i jelte više tiraža u novinama. Samim tim, to daje veći povod raznim medijskim kućama da duboko „kopaju“ i da pronađu nešto što bi vas eventualno provociralo.“

„Smatram porodicu za najveću životnu vrednost, gajimo veliku ljubav jedno prema drugima i samo možemo da izađemo iz ove situacije, da je proživimo kao nešto što će nas ojačati,“ bio je jasan Nole.

Za kraj je usledilo pitanje kako sebe vidi u naredne dve godine, da li je i dalje u vrhu?

“Ja se zaista iskreno nadam, moj životni cilj je da budem prvi na svetu, pokušavam da osnujem određeni balans i da što svežiji uđem u nove pobede“ protumačio je Novak.

Razgovor možete pronaći u sekciji „Emisije“ na sajtu RTS-a.

Autor: Aleksandar Vuletić

Podeli post