Novak je novi ambasador brenda „Lacoste“

Novak Đoković danas je zvanično postao globalni brend ambasador francuskog proizvođača sportsko-elegantne odeće i opreme „Lacoste“, jednog od najprestižnijih svetskih brendova. Današnji dan je simbolično izabran za početak saradnje jer je na ovaj datum pre 30 godina rođen jedan od najboljih tenisera današnjice, Novak Đoković.

Novak će se u novoj opremi prvi put pojaviti na ovogodišnjem Rolan Garosu, koje počinje u nedelju, 28. maja.

Iz kompanije ističu da su izuzetno zadovoljni što su angažovali Novaka kao globalnog ambasadora jer su Rene Lakost, bivši teniser i osnivač brenda „Lacoste“, i najbolji srpski teniser dve legende koje dele iste vrednosti – fer-plej, istrajnost i eleganciju.

Zbog svoje opuštene elegancije i inventivnosti koji su savršen spoj za DNK francuskog brenda, Novak će „Lacoste“ predstavljati kako na terenu, tako i van njega.

„Velika je čast i privilegija za mene što danas započinjem partnerstvo sa najstarijim teniskim brendom. Lakost je čuven i zastupljen u svim sportovima, prati trendove, ali i čuva svoj identitet. Rene Lakost je veoma jedinstvena ličnost, veliki šampion i neko ko je doneo revoluciju u tenis i modu. 1933. godine je izumeo Polo majice koje danas svi nosimo. Prilično je neverovatno za mene da imam vezu sa njegovim imenom, nasleđem i pečatom koji je ostavio“, izjavio je Novak.

Teniser i pronalazač Rene Lakost, popularni „Krokodil“ i Andre Žilije su 1933. godine postali pokretači revolucije u svetu sportske opreme kreiravši čuvenu „Lacoste“ L.12.12 polo majicu, koja je igračima omogućila veću slobodu kratanja, a istovremeno je širom sveta simbolizovala francusku eleganciju i bezvremenski stil.

„Lacoste“ je za Novaka specijalno dizajnirao istoimenu liniju odeće koju će nositi na svim turnirima tokom sezone. Kolekcija „Novak Đoković“ predstavlja spoj funkcionalnosti i stila koji su savršeni za igrače koji poput Novaka vode računa o svim detaljima u igri. Novakov potpis odštampan je na levom rukavu polo majice, čija grafika je inspirisana linijama teniskog terena.

Kolekcija „Novak Đoković“ dostupna je od maja 2017. u svim „Lacoste“ buticima širom sveta.

Za više informacija o kompaniji „Lacoste“ posetite web sajt www.lacoste.com.

Da podsetimo, na nedavno završenom Masters turniru u Rimu zvanično je okončana uspešna petogodišnja saradnja između Novaka i „Uniqlo“-a.

Podeli post