Novak potpisao ugovor sa IMG

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, potpisao je ugovor sa vodećom sportskom, modnom i medijskom kompanijom za menadžment, IMG Worldwide, koja će biti njegov ekskluzivni svetski zastupnik.

Pod uslovima ekskluzivnog višegodišnjeg ugovora, IMG će zastupati Novaka i njegove interese razvijajući strategiju jačanja brenda kroz marketing, podršku, nastupe i licenciranje, kao i odabrane globalne poslovne inicijative.

„Novak Đoković je neverovatno talentovan teniser i vrhunski takmičar koji ispoljava veoma jak karakter kroz svoju strast i posvećenost igri. Verujem da poseduje sposobnost da pretoči te kvalitete u postizanje velikog uspeha u radu sa svetskim brendovima na tržištu”, rekao je predsednik i izvršni direktor IMG-a Majk Dolan.

„Veoma sam zadovoljan kako moja karijera napreduje poslednjih nekoliko godina. Saradnja sa agencijom IMG je nastavak uspešnih poteza. Trag koji IMG ima na svetskom nivou pružiće mi poslovne mogućnosti koje ne postoje nigde drugde u ovoj delatnosti”, dodao je Novak.

Fernando Soler, direktor IMG-ovog ogranka za tenis je izjavio: „Izuzetno nam je zadovoljstvo što je jedan veliki šampion kao što je Novak, koji se smatra jednim od najvećih tenisera svih vremena, u ovako značajnom periodu svoje karijere za zastupnika izabrao IMG”.

Đoković je osvojio pet Gren Slem titula u singlu – Australijen Open (2008., 2011. i 2012.), Vimbldon (2011.) i US Open (2011.).

2011. godine je postao šesti igrač u istoriji koji je osvojio tri gren slem titule u jednoj godini. Takođe je prvi srpski teniser koji je osvojio gren slem titulu u singlu i najmlađi igrač u open eri koji se plasirao u polufinale sva četiri gren slem turnira, uopšte i uzastopno.

Ostali uspesi u karijeri uključuju 13 titula serije Masters 1000, osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Masters Kupa 2008. i Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije 2010. godine. 2011. i 2012. je osvojio ATP nagradu namenjenu najboljem teniseru godine, a dobitnik je i najprestižnije sportske nagrade Laureus za 2011. godinu. Dodeljeno mu je najveće državno odlikovanje, Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena, za naročite zasluge i uspehe u predstavljanju Republike Srbije. Pre nekoliko nedelja osvojio je završni turnir sezone, 2012 Barclays ATP World Tour Finals u Londonu.

Đoković je veoma posvećen svojoj zemlji, ne samo kao teniski šampion. Prošle godine je imenovan za nacionalnog ambasadora UNICEF-a za Srbiju i posvećen je borbi za prava deteta i radu na poboljšanju uslova života i obrazovanju dece u ranom uzrastu.

2007. godine je osnovao Fondaciju Novak Đoković sa željom da ublaži patnju dece – posebno u njegovoj rodnoj Srbiji. Do 2012. godine organizacija je postojala pod imenom Novak Fond.

IMG je vodeća kompanija za menadžment u tenisu i zastupa vrhunske tenisere i teniserke među kojima su mnoge superzvezde današnjice: Rafael Nadal, Marija Šarapova, Venus Vilijams, Li Na i Tomaš Berdih. Pored toga, IMG poseduje, organizuje ili predstavlja mnoge od vodećih svetskih turnira, uključujući Sony Open, Australijen Open, Čenaj Open, Vimbldon, Barselona Open i novi turnir u Rio de Žaneiru koji će se prvi put naći u kalendaru 2014. godine.

Fotografija: Getty Images

Podeli post