Novak Đoković i Asiks, renomirani japanski proizvođač sportske obuće i opreme, danas su obelodanili partnerstvo na osnovu kojeg će Novak počev od ove sezone na svim mečevima nositi njihov najnoviji model patika „GEL-RESOLUTION NOVAK“.

Asiksov GEL RESOLUTION dugi niz godina obezbeđuje vrhunske performanse na terenu zahvaljujući izvanrednoj stabilnosti i brzini kao glavnim prioritetima.

Novak je oduševljen saradnjom sa Asiksom i tehnološkim inovacijama ovog brenda na polju sportske obuće.

„Veoma sam uzbuđen novim partnerstvom sa kompanijom ASICS. Maksimalno su se potrudili kako bi obezbedili najbolju tehnologiju koja zadovoljava moje potrebe kao sportiste za uspešan nastup na terenu. Lagane su, a potpora svodu stopala omogućava mi da se brzo krećem i pruža mi stabilnost tokom igre“, rekao je Novak.

Ni Motoi Oiama, predsednik i izvršni direktor Asiksa, ne krije oduševljenje zbog saradnje sa Novakom, ističući da je srpski teniser inspiracija za mnoge u svim aspektima, kako na terenu, tako i van njega.

„Tenis se neizmerno razvio tokom godina i mnogim igračima su sada neophodni proizvodi koji im omogućavaju da se brže kreću na terenu i samim tim snažnije udarce. ASICS će se ubuduće znatno više okrenuti tenisu, jer očekujemo da ostvarimo našu viziju i postanemo svetski brend br.1 kada je u pitalju sportska obuća za tenisere. Oduševljeni smo saradnjom sa Đokovićem u sklopu naše posvećenosti da inspirišemo ljude da se kreću više i bolje na terenu i van njega. Novak je inspiracija za industriju i ljubitelje tenisa širom planete, poznat po svojoj izdržljivosti i snazi, fizičkoj i mentalnoj. Zaista je fantastično ostvariti partnerstvo sa nekim ko oslikava iste vrednosti i uverenja za koje se ASICS svakodnevno zalaže.“

Asiksov ekskluzivni model patika GEL-RESOLUTION ™ NOVAK biće dostupan javnosti u ponedeljak, 15. januara 2018. godine, kada ujedno počinje i Australijen Open, prvi gren slem sezone.

Podeli post