ASICS i najbolji teniser sveta, Novak Đoković, objavili su zajednički film #TakeOneStepForward kako bi pozvali igrače koji dele filozofiju brenda ASICS – Sound Mind Sound Body – u zdravom telu, zdrav duh, da pokrenu telo i um.

Osnivač ASICS-a Kihachiro Onitsuka verovao je da sport ima moć da podiže raspoloženje, reflektuje samopouzdanje i pokreće ljude napred. Ovo je i dalje vodeće načelo ASICS-a, a ovaj poseban film je stvoren sa težnjom da to prikaže u saradnji sa jednim od najboljih otelotvorenja ovog duha – Novakom Đokovićem – isticanjem mentalnog aspekta uz kvaltet na terenu.

Novak Đoković je dosegao sam vrh i pobedio u mnogim iscrpljujućim bitkama na terenu, izlažući telo i um izuzetnim naporima u svakom poenu. Njegov put do najvećih visina i pristup igri inspirisali su igrače širom sveta da učine isto.

„Tokom karijere se često nađem u situaciji u kojoj moram da odlučim i napravim korak napred da bih se uzdigao pre i tokom mečeva. Uvek dajem prioritet održavanju ravnoteže između fizičkog i mentalnog blagostanja – i to mi je pomoglo da postignem ciljeve. Sa ovim iskustvom i znanjem želim da podstaknem decu i mlade igrače da naprave korak napred ka postizanju željenih ciljeva i da se uzdignu – na terenu i van njega“, rekao je Novak Đoković, globalni ambasador obuće Brenda ASICS.

Chisaki Mihara, vođa globalnog marketinga za ASICS, objašnjava „želimo da podsetimo decu i mlade igrače da je tenis više od pobede, poraza i obaranja rekorda – i da je izuzetno važno da ne izgubite volju da učinite taj korak napred i dostignete viši nivo. Želimo da osete da će ASICS kao sportski brend uvek biti uz one koji čine taj iskorak – proizvodnjom inovativnih proizvoda i usluga.“

U filmu je prvi put otkriveno posebno izdanje COURT FF ™ Novak – patika koje će Novak Đoković nositi ovog leta.

Dizajn patika rađen je u saradnji sa Novakom Đokovićem kako bi svoju filozofiju preneo u dizajn i šemu boja: da sport ima moć da inspiriše ljude. Kombinacija boja i rascvetalog cveća na patikama predstavlja prikaz njegove filozofije.

„Verujem da ovaj sport ima snagu da razvija, ne samo igrače već i zajednice, i da ujedinjuje ljude za skladnu budućnost. Takođe verujem da je jezik tenisa univerzalni jezik. Ove patike i ovaj film osmišljeni su sa idejom da združe ljude“, rekao je Novak Đoković.

„Đoković je tražio nešto posebno i kreativno za izuzetno važnu 2021. godinu i sa velikom posvećenošću je bio deo tima koji je kreirao dizajn“, rekao je vođa ASICS-ovog tima za dizajniranje obuće, Chihiro Sugimori. „Cvetni vizual nije kreiran digitalno, već u akrilnoj boji. Slikali smo iznova i iznova dok nismo dobili upravo onakav cvet koji je bio u njegovoj zamisli i zamisli svih ostalih.“

U ASICS-u su takođe ponosni da mogu da objave višegodišnje produženje partnerstva sa Novakom Đokovićem kao svojim globalnim ambasadorom obuće.

Partnerstvo će pomoći ASICS-u da proširi svoje globalno poslovanje i proizvodnju teniske obuće tako što će dobijati konstantne informacije i uvid u potrebe igrača svetske klase, kao što je Novak Đoković, kada je reč o proizvodnji patika za tenis.

„Obuća koju nosim je najvažniji deo moje tehničke opreme“, rekao je Novak Đoković. „Proširivanjem partnerstva sa ASICS-om obezbeđujem sebi priliku da nastavim da igram u obući najboljih mogucih tehničkih performansi i istovremeno imam priliku da učestvujem i pomognem u istraživanju, razvoju i inovacijama njihovih proizvoda. Radujem se igranju u COURT FF ™ Novak patikama u narednim godinama.“

„Đoković se uveliko u(č)vrstio među velikane i jedan je od najboljih tenisera svih vremena. Tokom narednih godina moći će da nadograđuje svoja dostignuća i da postiže nove uspehe u obući brenda ASICS – što je velika čast i prilika da se naš brend poveže sa Đokovićem kao igračem i globalno prepoznatljivim ambasadorom tenisa“, rekao je Iasuhito Hirota, predsednik i glavni izvršni direktor Korporacije ASICS.

Patike će biti u prodaji ovog leta.

Noletov kalendar za mesec maj 2021. godine možete preuzeti ovde.

Podeli post