Dodeljeni diplomatski pasoši teniserima


Photo: Peđa Milosavljević

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić uručio je danas reprezentativcima Srbije diplomatske pasoše u teniskom centru „Novak“ pred velikim brojem zvanica iz diplomatskog kora.

Diplomatski pasoši uručeni su Ani Jovanović, Bojani Jovanovski, Janku Tipsareviću, Nenadu Zimonjiću, Viktoru Troickom i Novaku Đokoviću, a ostalima koji trenutno nisu u Beogradu pasoši će biti naknadno dodeljeni.

„čast mi je da u diplomatsku službu promovišem ljude koji su doprineli popularnosti Srbije u svetu. Naša zemlja je prošla kroz loš period, čije posledice se i dalje osećaju. Loša slika, loš glas i predrasude su ostale u jednom delu sveta. Najefikasniji način da se bori protiv tako nečega je ljubav i istrajnost za svoju zemlju. A mislim da nema nikoga ko bi mogao da kaže da vi (teniseri) niste šampioni u tim kategorijama. Velika je čast na taj način predstavljati svoju zemlju, ali nema nijedne zemlje na svetu kojoj ne bi bila čast da joj vi budete ambasadori“, rekao je Vuk Jeremić.

Potom se prisutnima obratio i Novak.

„Hvala svima što ste došli. Izuzetna je čast da budemo ambasadori naše zemlje. Jesmo individialni sportisti, ali svuda gde idemo bićemo prepoznatljiviji, barem na aerodromima. Zaista nisam navikao na diplomatske govore, tako da ću zaključiti rečenicom da ćemo se svi potruditi da opravdamo ukazano poverenje“, rekao je Nole.

Teniseri će danas zvanično pristupiti Uniji teniskih profesionalaca Srbije (UTPS).

Učesnici „Srbija Open“-a, predvođeni Novakom, kao i Viktorom Troickim i Jankom Tipsarevićem, krenuće oko podneva u obilazak Avalskog tornja.

Podeli post