Mekinro predviđa Noletov trijumf na US Openu

Džon Mekinro, četvorostruki pobednik US Opena, predviđa da će Novak uspešno odbraniti titulu u Njujorku.

Mekinro, jedan od učesnika ATP lige šampiona i Statoil Masters teniskog turnira u Rojal Albert Holu u Londonu, koji se održava od 5. do 9.decembra, smatra da je teško izabrati pobednika ove godine, pošto su tri igrača u odličnoj formi i sa skoro podjednakim šansama. Na insistiranje da ipak izdvoji jednog, odlučio se za Novaka.

„Moj izbor je Đoković, iako je teško odlučiti se za jednog od trojice vrhunskih momaka (Đokovića, Federera, Marija)“, rekao je Mekinro.

Amerikanac oduvek ima simpatije prema Novaku, pre nekoliko godina se sa komentatorske pozicije sjurio na teren Artur Eš stadiona da bi odigrao poen sa njim.

Pre nego što je odabrao Novaka za pobednika, izneo je mišljenje o šansama Federera i Marija u odsustvu povređenog Nadala.

„Nadal trenutno nije u konkurenciji, ali Mari ga je već pobeđivao na US Openu, tako da bi i sada verovao da može da ga savlada. Ovde su, međutim, dva momka od kojih je gubio na Gren Slem turnirima. Veću ‘korist’ u odsustvu Nadala mogu da imaju Rodžer i Novak. Da pitate Rodžera, iako vam ne bi priznao, bio bi srećan da ne mora da igra sa Rafom, jer ima prilično loš rekord protiv njega. Za njega je dobro da se uopšte ne sastaju. Rekao bih da Đoković ima najveće šanse.“

Photo: Getty Images

Podeli post