Nole u Londonu, odbrojavanje počinje

Nakon dvonedeljnog odmora Nole je stigao u London gde vredno trenira kako bi potpuno spreman dočekao predstojeće Olimpijske igre, koje će se održati od 27. jula do 12. avgusta.

U prestonicu Velike Britanije Novak je doputovao nešto ranije kako bi sa Marijom Šarapovom snimio novu reklamu za HEAD.

Teniski turnir na Olimpijadi koji će se odigrati na terenima „All England Lawn Tennis Club“-a počinje u subotu, 28. jula i trajaće do nedelje, 5. avgusta.

Pre četiri godine, Novak je na svojoj prvoj Olimpijadi osvojio bronzanu medalju u Pekingu savladavši Amerikanca Džejmsa Blejka rezultatom 6:3, 7:6 (7:4).

„Imao sam tu čast i privilegiju da predstavljam svoju zemlju na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine. Bilo je to nezaboravno iskustvo, kao nijedno do sada. Presrećan sam što ću ponovo reprezentovati Srbiju i što ću se vratiti na vimbldonsku travu, gde sam prošle godine ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri. Nadam se da ću igrati dobro i da ću doneti Srbiji novu medalju“, izjavio je Novak.

Nole će u Londonu nastupiti u obe konkurencije.

Pored singla gde je postavljen za drugog nosioca, Novak će u paru sa Viktorom Troickim braniti boje Srbije u dublu.

Glavni žreb za singl i dubl biće izvučen u četvrtak u podne po našem vremenu.

Branilac titule iz Pekinga, Španac Rafael Nadal propustiće Olimpijske igre u Londonu zbog povrede.

Zlatna medalja donosi 750 ATP poena, srebrna 450 i bronzana 340.

Podignuta srpska zastava u Olimpijskom selu

U Olimpijskom selu u Londonu uz intoniranje himne podignuta je državna zastava Srbije, čemu su prisustvovali članovi srpskog olimpijskog tima. Zastavu naše zemlje je podigao Novak.

Photos: AP, Getty Images, Beta

Podeli post