Nole za vas – novi odgovori (#6)

Nole je svojim fanovima uputio tekstualni odgovor na pitanja postavljena u aplikaciji Nole4you tokom poslednjih nedelja. U tom periodu, Novak je bio posvećen sadržajnim sportskim obavezama, ali je uprkos tome želeo da fanovima direktno uputi odgovore. U narednim danima biće objavljeni i Novakovi odgovori na pitanja iz 7. i 8. kruga, nakon čega će odgovori uglavnom biti upućivani putem video poruke.

1. Semir Martinović: Kada si osećao najveći pritisak na kojem meču? Da li je to na gren slemovima? Nadam se da ce mi se ostvariti velika želja da te upoznam!!!

– Često kažem da je pritisak privilegija. Kada osećamo pritisak to nekako znači da radimo baš važnu stvar! I ja ga osećam skoro na svakom meču, ali pritisak na mene ne utiče negativno. Verovatno da veliki turniri, posebno oni koje možda nisam osvojio, nose veći pritisak. Da budem iskren to zavisi i od okolnosti, ne samo od značaja meča.

2. Dajana Danči Topić: Koji ti je najveći strah u životu ako ga imaš i koje srpske pesme su ti omiljene? Možeš da nam odpevaš malo? NAJBOLJI SI! PUNO POZDRAVA!

-Što se tiče straha, hm, možda strah od gubitka bližnjih ljudi. Ne mogu reći da je to baš strah, ali možda se najnelagodnije osećam ako na to pomislim. A evo i odgovora na ovo vedrije pitanje – od domaće muzike slušam naš stari rok i pop. Trenutno su mi najdraže naša #nolefam himna: Without you ali i od skora ne prestajem da pevušim Call me maybe pesmu. A oko pevanja, hm, ima jedna dobra rečenica koju bih iskoristio: “Odlično pevam al’ me nije lako slušati”. Tako da ću se držati tenisa i možda malo igranja za sada.

3. Dijana Stevanović: Nole, šta prvo staviš u kofer kada putuješ negdje, kada putuješ sa turnira na turnir? Da li prvo pakuješ torbu sa stvarima ili sa reketima?

– Oprema je na prvom mestu tako da uvek počnem sa pakovanjem majica i šortseva za mečeve i treninge. Obično se pakujem za 2-3 nedelje tako da tu ima brdo stvari. Tenisku torbu pakujem na kraju jer nju uvek nosim sa sobom u avion pa se trudim da rasporedim težinu. Reketi su uvek uz mene, da se ne bi desilo da se polome u putu.

4. Fizah Ahmad: Zdravo, oduvek me je zanimalo šta znači Nole i otkud taj nadimak. Takođe, želim da kažem da sam uvek uz tebe! S ljubavlju, Fizah!

– Zdravo Fizah, hvala na podršci! O nadimku –  to je skraćenica od mog punog imena Novak, recimo kratka verzija. Ne postoji poseban smisao, osim što znači da osoba koja me zove po nadimku oseća da mi je bliska. Zbog toga volim svoj nadimak – tako me zovu  ljudi koji me možda više vole od drugih. Dopadaju mi se i ostali nadimci: Đole i Džoker.

5. Miljan Mladenović: Nole da li si nekada igrao tenis sa Jelenom? Siguran sam da ćeš biti još bolji i da ćeš osvojiti Wimbldon i zlato na OI. Ti si moj heroj! ♥

– Pozdrav Miljane! Jesam, igrao sam tenis sa mojom Jelenom i to su retki ali jako lepi trenuci. Ja sam svakako jako zahtevan igrač hehe, ali ona se odlično nosi sa mnom u svakom smislu, pa i na terenu.

6. Trejsi Klark: Zdravo Nole! Iz Kanade sam i govorim samo engleski. Da li bi mogao da me naučiš kako da te bodrim na srpskom?

– Zdravo Trejsi! Hm, postoji odlična reč u srpskom jeziku. Treba da je izgovoriš glasno i strastveno, a zvuči ovako: Idemooooo! Dakle: „Idemooo“ je reč, i znači Napred Nole! To je nešto što volim da čujem kada sam na terenu.

7. Livia Ly: Od kada si izbacio gluten iz ishrane, koja hrana ti najviše nedostaje?

– Dobro pitanje Livia. Najviše mi nedostaju palačinke i možda pica. Ali uvek postoji neki dobar recept bez glutena za moju omiljenu hranu.

8. Đuzepe Avalone: Zdravo Nole, kako to da govoriš italijanski tako dobro?

– Italijanski sam naučio dok sam radio sa Rikardom Pjatijem. Govorio mi je uvek na italijanskom i nije mi ništa drugo preostalo nego da ga naučim.  Takođe, Jelena je u to vreme studirala u Milanu, pa sam želeo da je impresioniram. Volim Italiju, kultura nam je veoma slična, tako da se uvek osećam kao kod kuće kada dođem tamo.

9. Helena Potgieter: Ako bi bio smak sveta u decembru, koje su tri stvari koje bi želeo da uradiš pre toga?

– Uuuuf teško pitanje za kraj, ha? Ok Helena, hm, potrudio bih se da provedem svaki trenutak sa najbližim ljudima: mojom porodicom, devojkom i prijateljima… Uključujući i mog Pjera naravno.

10. Merilin Gej- mg: Bravo za nastup na Rolan Garosu! Verovatno se već fokusiraš na Olimpijske igre? Da li je dodatni pritisak to što predvodiš svoju zemlju i što se od tebe očekuje najviše?

– Jeste dodatni pritisak, ali odličan primer za prvi odgovor: takav pritisak znači da radim važnu stvar! Ne samo za sebe, i ne samo za tenis, već i za moju zemlju i sport uopšte. To je dobar, pozitivan pritisak koji stvarno volim!

Podeli post