Nole za vas – novi odgovori (#8)

Nole je svojim fanovima uputio tekstualni odgovor na pitanja postavljena tokom poslednjih nedelja u aplikaciji Nole4You. Odgovori će ubuduće uglavnom biti upućivani putem video poruke.

1. Tijana Bilbija: Nole ti si moj idol, moj šampion, moj uzor, hvala ti na tome… Moje pitanje je da li se sećaš one bake iz Banja Luke? :D

– Hvala i tebi Tijana na lepim rečima i podršci. Sećam se mnogo nasmejanih i veselih lica iz Banja Luke. Mnogo sam se lepo proveo i ljudi su me divno dočekali. Ne mogu tačno da se setim na koju baku misliš jer sam doživeo mnogo dirljivih momenata, a bilo je mnogo i starih i mladih ljudi. Jednom prilikom ćeš me podsetiti, važi? Pozdrav i hvala još jednom!

2. Jorgelis Garcia: Šta te motiviše da i dalje budeš broj 1? Moj brat Džimi je takođe tvoj veliki fan, šaljemo ti poljupce i zagrljaj iz Venecuele.

– Hvala Jorgelis, pozdravi Džimija! Ja, nekako, uvek težim da pomeram granice; u životu, u sportu… u svemu. To je moj unutrašnji motiv. To je odgovor na pitanje zašto radim to što radim, sportski rezultati su samo ‘posledica’ takve filozofije. :)

3. Aleksandar Đaković: Nole, šta je to što ne znamo o tebi? Opiši nam sebe u pet reči. I možemo li očekivati humanitarni meč na Marakani sa Nadalom? Pozdrav iz Banja Luke :)

– Pozdravljam te Aleksandre! Ponekad mi se čini da vi znate više o meni i od mene samog! Znate toliko toga o mom životu, razmišljanju i karijeri da ponekad i ja pogledam vaše video zapise i postove da se podsetim bitnih detalja iz prošlosti. Možda ne znate da mi je omiljeno doba dana – svitanje, a da mi najveći mir pruža priroda. Hm, možda ne znate da mi je omiljeno piće AppleSpritzer :)… takve neke stvari. Ali već i u ovim odgovorima uvek kažem nešto novo, čini mi se :)

4. Dahmani Hamza: Zdravo Nole, ja sam tvoj najveći obožavalac u Africi, naročito u Maroku, pa bih želeo da te pitam da li znaš nešto o Maroku? Najbolji si.

– Voleo bih da posetim Afriku, želja mi je da odem u Severnu Afriku na odmor i da ostanem neko vreme tamo. Maroko je svakako na mojoj listi ;) Takođe sam čuo da su tenis i golf, moja omiljena dva sporta, svakim danom sve popularniji! Dahmani, pozdravi sve ljubitelje tenisa i moje navijače u Maroku!

5. Mirjana Marković: Da li si ikada u životu u teškim trenucima izgubio veru da ćes biti broj jedan? Hvala ti što postojiš! Uvek sam uz tebe HEROJU naš :)

– O uspehu ne razmišljam samo kroz brojke i pozicije; sportista je šampion svojim duhom i ponašanjem, a formalni rezultati vremenom to i potvrde. Zadajem sebi ciljeve u tenisu, nekad uspem da ih ostvarim, nekad nije lako, ali glavni cilj nije sama pozicija, već i rezultati koji će menjati sam tenis i sport i motivisati i druge sportiste. Čini mi se da u tome polako uspevam ;)

6. Albane Girel: Zdravo Nole, ja sam Francuskinja. Da li možeš da odgovoriš na francuskom, molim te :) Koji ti je turnir najteži da osvojiš?

– Je peux essayer :) Peut-etre, plus difficile tournoi a gagner est Grand Slam :) Nadam se da sam dobro odgovorio – Hteo sam da kažem da je najteže osvojiti Gren Slem, ali to je zaista teško reći, jer je svaki turnir poseban i težak na svoj način.

7. Sophie Bracke: Zdravo Novak. Koji te je poraz u dosadašnjoj karijeri najviše rastužio i koja te je pobeda najviše usrećila?

– Odgovor na prvi deo tvog pitanja bi bio poraz na nedavno održanim Olimpijskim igrama. Ali moje sportske kolege iz olimpijskog tima Srbije su nas sve učinili ponosnim osvojivši 4 medalje za moj narod i moju zemlju! Zaista fantastičan uspeh! To bi bio najtužniji trenutak. Najsrećniji je bio osvajanje trofeja na Vimbldonu – trofej i pobeda koje sam sanjao u detinjstvu!

8. Dijana Stevanović: Rekao si da za ostvarenje sna treba mnogo truda i odricanja, ali ja ipak mislim da se prvo moramo probuditi iz sna. Da li se slažeš? :D

– Hm, slažem se. Ali sanjarenje je zapravo definisanje ciljeva. Mada, potpuno si u pravu da tad, kada već definišemo cilj u svojim mislima i snovima moramo stvari uzeti u svoje ruke! I probuditi se!

9. Conty Goldbarg: Hvala Nole, jer činiš svoje fanove srećnim kada igraš. Šta je prvo što radiš posle pobede? Ili posle poraza…

– Hvala Conty! Bez obzira na ishod meča, prvo ide uobičajen protokol. Posle toga se neko vreme prisećam najvažnijih trenutaka meča i duboko udahnem, jer me gotovo uvek čekaju nove obaveze i planirane aktivnosti.

10. Tanja Kudra: Nole, zanima me, kada kiša prekine meč šta radiš tokom te pauze? :) Pozdrav iz BL.

– Uglavnom planiram taktiku za nastavak meča. Razmišljam o tome šta bih morao da unapredim i gde su glavne prilike nakon dela meča koji je završen. To radim i na klupi u pauzi između gemova. Važno mi je da razmislim i da isplaniram svoju taktiku. Znate kako kažu, previše je stvari na koje ne možemo da utičemo pa zato moramo da se potrudimo i utičemo na bukvalno sve na šta možemo da utičemo.

Podeli post