Noletovi odgovori na pitanja fanova sa QQ mreže

Pre nešto više od tri meseca Nole je putem najpopularnijeg servisa za razmenu real-time poruka u Kini – QQ, po prvi put ćaskao sa svojim fanovima iz najmnogoljudnije zemlje na svetu.

Broj fanova na Novakovom zvaničnom QQ nalogu raste iz dana u dan i trenutno broji blizu 3 miliona. Neposredno pred početak prvog gren slema sezone, Australijen Opena, gde brani titulu, najbolji teniser sveta je odvojio vreme kako bi odgovorio na 15 najzanimljivijih pitanja fanova, a ispod smo vam izdvojili nekoliko odgovora.

Pitanje: Pošto mi imamo nadimak za tebe, da li bi želeo da i ti nama (Noletovim navijačima) daš poseban nadimak?
Novak: Prihvatio sam ime koje svi koristite na društvenim mrežama – NoleFam :) Ime obuhvata sve moje fanove, koji su i više od fanova – svi smo jedna velika porodica. Dobrodošli ste u NoleFam :)

Pitanje: Ti si ponos Srbije! Pitanje: Da li voliš kinesku hranu?
Novak: Volim! Zaista uživam u kineskoj hrani.

Pitanje: Tvoj sam veliki fan i igram tenis. Moje pitanje je: kako imaš tako veliko srce kada pobediš Nadala i Federera, i da li imaš neki savet kako ostati miran u veliki mečevima? Volim te!
Novak: Morate da verujete da imate sve što je potrebno da pobedite velike protivnike, ništa drugo. Ako ne verujete u sebe – ko će? Morate da budete pozitivni i jaki i da se borite do poslednjeg trenutka. Nikada ne odustaj!

Pitanje: Da li ćeš da oboriš rekord Federera koji je proveo 301 nedelju na br.1? Forza Nole!
Novak: Federer je ostvario neke neverovatne rekorde koje je teško dostići, ali ja se zaista ne opterećujem rekordima. Koncentrišem se na svoju igru a ostalo će doći prirodno.

Pitanje: Da li planiraš da poboljšaš prilaz mreži i smeč?
Novak: Da, to je nešto na čemu radim sa mojim timom.

Pitanje: Ako postoji „Velika četvorka“ u WTA, ko su one?
Novak: U ženskom tenisu ima mnogo šampionki, ali ako bih morao da biram najdominantnije to bi bile Serena, Vika i Marija. To je trojka. :)

Pitanje: Koji te je meč učinio srećnijim? Prva ATP pobeda i trofej 2004., ili poslednji meč kojim si osvojio ATP Finale 2012.?
Novak: Moja najdraža pobeda je ona protiv Nadala u finalu Australijen Opena 2012. Meč je trajao skoro 6 sati i uspeo sam da pobedim.

Kako bi bio još bliži fanovima iz Kine, Nole je danas lansirao i svoj nalog na društvenoj mreži Weibo, koja je zajedno sa QQ najveća u ovoj azijskom zemlji.

Fotografija: AP

Podeli post