Novak podržao projekat zaštite kornjača

Novak podržao projekat zaštite kornjača

Najbolji teniser sveta i trostruki šampion Dubaija učestvovao je u petak u procesu oporavka kornjača nedaleko od hotela Burj Al Arab.

Projekat oporavka kornjača u Dubaiju (DTRP) obavlja se u saradnji sa kancelarijom za oporavak flore i faune. Projekat je u svom sadašnjem obliku pokrenut 2004. godine i do sada je preko 550 spasenih morskih kornjača vraćeno u vode Dubaija. Tokom 2011. i 2012. godine preko 600 bolesnih ili povređenih morskih kornjača je tretirano od strane DTRP-a nakon nakon što su se našle na plažama tog regiona. DTRP je trenutno jedini projekat te vrste na Bliskom istoku i u regionu Crvenog mora.

Kako tehnologija širom sveta napreduje i populacija raste, povećava se i eksploatacija morskih resursa i broj plovnih objekata. Sve to negativno utiče na populaciju morskih kornjača. Glavni uzroci smanjenja broja morskih kornjača su: trgovina kornjačinim oklopom, azijska trgovina mesom, sakupljanje jaja, ometanje staništa i uništavanje hrane i gnezda, naftna zagađenja… Populacija kornjača doživljava drastičan pad širom sveta, i osnovni cilj ovog projekta oporavka je da se bolesne i povređene životinje potpuno izleče i vrate nazad u svoju životnu sredinu.

Novak podržao projekat zaštite kornjača

Podeli post