Novak pomaže Lozničane


Goran Đoković u poseti Bokserskom klubu Loznica (Photo: Politika)

Humanitarni fond „Novak“ uplatiće 500.000 dinara na račun Loznice za pomoć stanovništvu koje je pretrpelo najveću štetu u nedavnim poplavama.

Inicijativom Novaka, fond je već uplatio značajan novčani iznos Bokserskom klubu „Loznica“, trostrukom ekipnom šampionu Srbije, kao znak podrške ovom prvoligašu. Novakov stric, Goran Đoković posetio je juče lozničke boksere i obećao podršku u daljem ligaškom takmičenju.

- Humanitarni fond „Novak“ postoji već tri godine i mnogo humanitarnih akcija smo organizovali u tom periodu. Pomogli smo Kraljevu, pomoći ćemo i Loznici i drugim područjima gde se ljudi suočavaju sa mukama i nevoljama. Ovo je tek početak. Nove poteze povućićemo uskoro jer nam je želja da pomognemo uspon lozničkog boksa, ali i ostalih sportova, a uz do da doprinesemo saniranju ogromnih šteta od poplava, posebno kada je reč o sportskim objektima. Novak je nedavno u Monte Karlu gledao emisiju o lozničkim bokserima, u kakvim uslovima rade i kakve rezultate postižu, ali mu je posebnu pažnju privukla nedaća od poplava koja je zadesila ovaj kraj. Nole je patriota i želi da učestvuje gde god je pomoć potrebna – rekao je Goran Đoković.

Prvi čovek lozničkog kluba Petar Ekmeščić zahvalio se i porodici Đoković i Novaku.

- Oduševljen sam ovim gestom porodice Đoković koja se u ovim teškim vremenima opredelila da pomogne našem klubu. Verujem da će se naši takmičari odužiti dobrim sportskim rezultatima i da će ova saradnja trajati dugo.

Podeli post