Novak priložio 100.000 dolara manastiru Gračanici


Nakon osvajanja Masters turnira u Indijen Velsu, Novak je obezbedio donaciju od 100.000 američkih dolara za manastir Gračanicu.

Ova novčana pomoć manastiru Gračanici i Eparhiji Raško-prizrenskoj namenjena je otkupu zemljišne parcele Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja. Manastir je bio prinuđen da otkupi pomenutu parcelu po veoma visokoj ceni jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i Crkve, što bi dugoročno gledano imalo veoma štetne posledice za celu srpsku zajednicu u Gračanici.

Novčana donacija za manastir Gračanicu uplaćena je preko Humanitarnog fonda NOVAK koji radi uz svesrdnu podršku g. Genadija Timčenka, uglednog biznismena i dobrotvora iz Rusije.

Pored svojih dostignuća na polju sporta gde hrabro i dostojanstveno predstavlja svoj narod, Novak se istakao i svojom dobrotvornom delatnošću, svesrdnim i iskrenim pomaganjem stradalnom narodu sa Kosova i Metohije. Pored njegove redovne pomoći manastirima Hilandaru i Sv. Arhangelima kod Prizrena, takođe treba pomenuti pomoć i stipendiranje dece, posebno sa Kosova i Metohije, preko fondacije “Naša Srbija”, donaciju ambulantnog vozila bolnici u Kosovskoj Mitrovici, pomoć deci ometenoj u razvoju u Banjoj Luci, kao i pomoć nedavno postrdalim u zemljotresu u Kraljevu i poplavama u Loznici.

Podeli post