Novak protiv Ferera u polufinalu Abu Dabija

Najbolji teniser sveta je u nedelju uveče doputovao u Abu Dabi, gde će u sklopu priprema za Australijen Open nastupiti na egzibicionom turniru “Mubadala World Tennis Championship” od 27. do 29. decembra.

Organizatori turnira u drugom po veličini gradu u Emiratima pored Novaka ugostiće i Endija Mareja, Nikolasa Almagra, Davida Ferera, Tomaša Berdiha i Janka Tipsarevića.

Nole se kao prvi nosilac turnira direktno plasirao u polufinale, gde će u petak, 28. decembra u podne (po našem vremenu) igrati protiv Davida Ferera (Španija, 4) koji je savladao Tomaša Berdiha (Češka, 5) rezultatom 6:2, 6:4.

Finale je na programu je u subotu, 29. decembra od 14 časova po našem vremenu.

Prošle godine najbolji teniser sveta osvojio je titulu u Abu Dabiju, a na putu do trona rušio je redom: Gaela Monfisa (6:2 4:6 6:2), Rodžera Federera (6:2 6:1) i Davida Ferera (6:2 6:1).

Odmah posle nastupa u Emiratima Novak će se uputiti ka australijskom kontinentu, gde će sa Anom Ivanović braniti boje Srbije na svom četvrtom po redu Hopman kupu u Pertu, u kojem će ujedno dočekati i Novu godinu.

Jubilarni, 25. po redu „Hyundai Hopman Cup“ održaće se od 29. decembra do 5. januara.

Nole i Ana će se kao prvi nosioci takmičiti u okviru grupe A, gde se nalaze još i Italija (3), Nemačka (5) i domaćin Australija (8).

Novakov tim je za predstojeće praznike pripremio poklone za sve fanove u vidu desktop pozadina i pozadina za mobilne telefone, kao i desktop kalendar za mesec januar 2013.

Kalendari za svaki naredni mesec biće blagovremeno objavljivani.

Ove sadržaje možete preuzeti besplatno ili putem Novakove zvanične mobile aplikacije u sekciji Ekskluziv ili putem stranice djoke.rs/4you.

Želimo vam srećne praznike!

Fotografije: Clive Brunskill & Getty Images

Podeli post