Češki teniser Radek Štjepanek pridružio se trenerskom timu Novaka Đokovića za narednu sezonu, što je večeras potvrđeno na jedan zanimljiv način – putem Instagram live chata, u kom su obojica učestvovali.

Jedan od najboljih čeških igrača ikada tako je pojačao stručni štab srpskog tenisera na čijem je čelu Amerikanac Andre Agasi, a sa Novakom će raditi kao teniski trener.

Štjepanek, koji se nedavno i zvanično oprostio od teniske karijere, će krenuti da trenira sa Novakom narednih dana u Monte Karlu, u sklopu priprema za početak naredne sezone i za predstojeća takmičenja, nakon višemesečne pauze našeg tenisera nastale usled povrede lakta.

„Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu, i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37 godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis. Reč je o teniseru sa velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, sa novim timom koji će me podržavati“, rekao je Novak.

Štjepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Novakom u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje srpski teniser tek treba da potvrdi.

„Andre je predložio da kontaktiram Radeka, i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigde ne žurim. Osećam se bolje, i jedva čekam opet da zaigram“, objasnio je Novak.

Štjepanek jedva čeka da krene sa radom i da debituje kao novi član Novakovog tima.

„Čast mi je što sam postao novi član Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kom se radujem. Verujem da ćemo kao tim pomoći Noletu da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji, i verujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu, i da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo obojica biti ponosni“, rekao je Štjepanek.

Čeh se nedavno oprostio od aktivnog igranja posle 21 godine provedene na ATP turu. Postao je profesionalni teniser 1996. godine, a istakao se rezultatima u dublu, gde je tokom karijere osvojio 18 titula, uključujući Australian open 2012. i US open 2013. Radek je osvojio i Dejvis kup sa Češkom 2012. i 2013, bronzanu medalju u miksu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. U singlu, Štjepanek je osvojio 5 ATP titula, a osmo mesto na ATP listi mu je bio najbolji plasman.

U julu ove godine Novak je doneo odluku da pauzira sa takmičenjima do kraja sezone zbog povrede lakta. Posle pet meseci oporavka, Novak je počeo sa treninzima i spreman je da se vrati na teren sa Radekom Štjepanekom kao pojačanjem u stručnom štabu.

Noletov desktop kalendar za mesec decembar 2017. možete da preuzmete ovde.

Podeli post