SPECIJALNO: Najbolje od Noleta u 2010. – Prvi deo (VIDEO)


Još svega nekoliko dana i 2010. godina biće za nama…

Pravo je vreme da se osvrnemo na sve ono što je Noletu donela osma profesionalna sezona.

Devetnaest turnira, egzibicija u Kujongu, Dejvis kup… četiri velika uspeha, četiri trofeja. Nole je najpre u februaru po prvi put u karijeri odbranio titulu, i to u Dubaiju. Potom je u paru sa Džonatanom Erlihom iz Izraela bio najbolji u konkurenciji parova u Londonu (Queen’s Club). A, u oktobru još jedna odbrana titule, na ATP turniru u Pekingu. I na kraju, najslađi trijumf! Istorijska pobeda Srbije u Dejvis kupu nad selekcijom Francuske u Beogradu. Od sedam odigranih mečeva za reprezentaciju ove godine, stopostotan učinak Noleta!

Na polju Grend Slem turnira, Novak nijednom u 2010. godini nije završavao takmičenje pre četvrtfinala, koje je igrao u Melburnu i Parizu. Zatim polufinale na Vimbldonu i finale na Otvorenom Prvenstvu SAD, US Openu. Polufinalni meč protiv Rodžera Federera na US Openu proglašen je za najbolji meč u 2010. godini! Fenomenalan preokret Noleta i pobeda nad najboljim teniserom svih vremena – 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5.

Ukupno 79 odigranih mečeva, uz 61 pobedu i 18 poraza. U duelima protiv Top 10 igrača ATP liste, Nole je zabeležio 4 pobede i 9 poraza.

I četvrtu godinu u nizu Nole će završiti sezonu na poziciji broj 3 svetske rang liste.

Emocije su prštale na sve strane, a kako je to izgledalo imaćete priliku da se podsetite ukoliko u narednih pet dana budete uz nas.

Mi, ekipa Noletovog zvaničnog web sajta, napravili smo izbor od preko 100 najlepših Novakovih poena (u trajanju od 45 minuta) koji su obeležili minulu sezonu.

Prvi od ukupno tri video klipa je već pred vama, uživanje može da počne!

Podeli post