Sportska akademija SAD: Novak najbolji sportista sveta!

Auto Draft

Novak je proglašen za najboljeg sportistu sveta za 2014. godinu u izboru Sportske akademije Sjedinjenih Američkih Država.

Prvoplasirani teniser ATP liste je u izboru pobedio kenijskog maratonca Denisa Kimeta, koji je postavio novi svetski rekord u toj disciplini, i argentinskog fudbalera Lionela Mesija.

Nole je tako postao tek peti teniser posle Ivana Lendla, Pita Samprasa, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kome je pripalo ovo laskavo priznanje.

U saopštenju Akademije ističe se da je Novak osvojio titulu šampiona Vimbldona u istorijskom finalu sa Rodžerom Federerom, u kojem je slavio posle pet setova.

Dodaje se da je srpskom teniseru to bila druga titula na najprestižnijem teniskom turniru, a sedmi Gren slem trofej. Novak je takođe zauzeo prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a proglašen je i najboljim teniserom u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF).

U konkurenciji sportiskinja, za najbolju je proglašena ruska teniserka Marija Šarapova, koja je najveći uspeh ove godine ostvarila na Rolan Garosu, koji je osvojila po drugi put.

Podeli post