Zatišje pred buru…


Petak, 27. avgust 2010.

Beše to jedan od najtežih dana u ovoj, sada već protekloj nedelji. Dva treninga, jutarnji sa Endi Marijem i popodnevni sa Rajnerom Šitlerom. Pored svega, uspeli smo da odradimo i kondicioni trening jer, kao što je poznato, zahtevi igranja na ovako velikim turnirima podrazumevaju izuzetne napore i izdržljivost, koji ponekad traju i satima.

Pored svih gore navedenih „redovnih“ obaveza koje su naša svakodnavnica, trebalo je odvojiti vremena i za same organizatore turnira, kao i za medije.

Kao i prethodne večeri u ovom pripremnom periodu pre turnira, odradili smo neophodni oporavak, a veče „začinili“ sa već standardnim partijama bilijara. Olako stečena prednost u moju i doktorovu korist se polako topi. Naši protivnici (Miljan, moj fizioterapeut i Gebhard, fitnes trener) ipak dokazuju da nisu samo amateri, kako su nam se predstavili na početku. :) Taktička varka!

Subota i nedelja, 28. i 29. avgust 2010.

Lepi i sunčani dani! Moglo bi se reći, prelepi! Mir i tišinu oko nas koje sačinjava mesto gde smo smešteni, zamenili smo vrelinom Njujorka na terenima USTA. A, oko njih neverovatne gužve, mnogo automobila, posetilaca, saobraćajna policija, bezbednosne kontrole NYPD-a koje vas kontrolišu na svakih 100 metara. Atmosfera koja može da se oseti samo na ovako velikim turniirima!

Polako je počela da se oseća i nervoza među igračima i timovima koji nas prate s obzirom da nas od početka turnira dele nepuna dva dana. Nekoga i jedan u zavisnosti od toga da li se nalazite na vrhu ili dnu žreba.

Danas (subota) smo saznali da sam po rasporedu određeni da svoj premijerni meč igram u utorak. A do tada sasvim dovoljno vremena da se malo i opustim i što svežiji dočekam prvi meč.

Danas sam učestvovao i na „Kids Day“ koji se tradicionalno održava svake godine na centralnom terenu u prisustvu, ovaj put oko 15.000 dece, zajedno sa Endi Rodikom, Melani Udin i olimpijskom šampionkom SAD u skijanju. I naravno, moj muzički performans sa braćom Brajan:



U sredu, 1. septembra očekujte specijalno izdanje dnevnika koje će, sigurni smo, oduševiti gotovo sve čitaoce, a možemo slobodno da kažemo i gledaoce… Do tada, ostanite uz nas, večeras svim silama bodrimo Noleta!

Podeli post