50. pobeda u 2010. i osmina finala Šangaja za Noleta


Novak i u Šangaju nastavlja sa sjajnom igrom koja ga je dovela do šampionskog trona u Pekingu prošle nedelje.

Srpski teniser plasirao se u osminu finala pretposlednjeg Masters turnira u sezoni, nakon što je u sredu ujutru po našem vremenu maksimalnim rezultatom savladao 17. igrača ATP liste, Ivana Ljubičića iz Hrvatske – 6:3, 6:3.

„Osećam se veoma sigurno na terenu. Srećan sam i jedva čekam naredne izazove. I psihički i fizički se osećam izuzetno dobro. Nisam potrošio mnogo energije u Pekingu i to je veoma dobro za nastavak turnira u Šangaju. Daću sve od sebe da odem što je dalje moguće ove nedelje.“

Meč je trajao jedan čas i 20 minuta tokom koji je Nole načinio 20 direktnih poena (Ljubićić 18) i duplo manje neiznuđenih grešaka od svog rivala (16-32).

Već u prvom gemu susreta Novak spašava tri vezane brejk lopte, da bi u drugom došao do brejka, a potom i vođstva od 3:0. Igrao se gem za gemom, tako da drugi nosilac u devetom koristi šestu set loptu za 6:3.

Eksplozivnost na terenu nastavila se u drugom setu u kome Nole u startnom gemu bez izgubljenog poena oduzima servis svom velikom prijatelju. Isto je učinio i u poslednjem gemu meča za identičan rezultat (kao u prethodnom) i plasman u naredno kolo.


Poslednji gem meča

Meč trećeg kola „Shanghai Rolex Masters“-a Nole će odigrati u četvrtak, a rival će mu biti Francuz Rišar Gaske, koji je bio bolji od svog zemljaka Gaela Monfisa (15).

Novak će se u paru sa Izraelcem Džonatanom Erlihom sastati sa francuskom kombinacijom Žo-Vilfred Conga / Majkl Ljodra u okviru prvog kola konkurencije dublova. Ovaj meč bio je planiran da se odigrao u sredu na terenu broj 3, ali je zbog kiše otkazan.


London i Dejvis kup glavni prioriteti

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu Novak je istakao svoje prioritete za nastavak sezone.

„ATP World Tour Finals u Londonu i Dejvis kup u Beogradu su mi najvažniji ciljevi u preostalom delu godine. Dejvis kup je poseban, jer ne igrate finale ovog takmičenja svake godine. Moja zemlja živi za taj vikend. Titula u Beogradu je jedan od glavnih prioriteta“, rekao je Nole.

Podeli post