Abu Dabi: Nole i dalje bez poraza protiv Monfisa, u polufinalu protiv Federera!


Photo: Reuters

Iako zvanično još uvek nije počela nova teniska sezona, za Noleta je egzibicija u Abu Dabiju prvi i jedini pripremni turnir pred prvi Gren Slem sezone, Australijen Open, na kojem će braniti titulu od 16. do 29. januara 2012.

U svom debiju na „Mubadala World Tennis Championship“-u, prvi teniser sveta je u spektakularnom meču savladao Francuza Gaela Monfisa (16) rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2.

Izuzetno kvalitetan prvi set prepun atraktivnih poena i zabave za publiku. Nole je bio dominantniji, načinio dva brejka i osvojio ga rezultatom 6:2.

Nije se predavao Monfis u nastavku. Već u prvom gemu drugog seta oduzeo je servis Novaku koji je čuvao do samog kraja, 6:4.

Gotovo izjednačena igra obojice tenisera u prvom delu odlučujućeg seta. Presudio je šesti gem u kojem Nole dolazi do trećeg brejka u susretu i 4:2, a samo dva gema kasnije i do plasmana među Top 4.

U polufinalu Abu Dabija u petak od 12:00h po našem vremenu, Nole će ukrstiti reket sa trećim igračem ATP liste, Rodžerom Federerom, koji je po dogovoru između organizatora i igrača bio slobodan na startu.

Biće to 25. međusobni duel Srbina i Švajcarca. Novak je protiv šest godina starijeg rivala kao pobednik izašao deset puta.

U 2011. godini Nole je dobio četiri od pet odigranih mečeva protiv Federera.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i David Ferer.



U četvrtak, 29. decembra Maradona je bio gost na Noletovom treningu u Emiratima.

Evo šta je Nole napisao o slavnom fudbaleru na svom Facebook-u: „Sportska legenda Maradona nam je dokazao da ima talenta sa teniskim reketom! Igra bolje tenis, nego što ja igram fudbal. :-) Veliko je zadovoljstvo biti pored velikog Diega!“

Podeli post