ATP World Tour finale: Nole u grupi A sa Vavrinkom, Berdihom i Čilićem!

ATP World Tour finale: Nole u grupi A sa Vavrinkom, Berdihom i Čilićem!

Novak je osvajanjem Vimbldona početkom jula meseca izborio svoje osmo uzastopno učešće na ATP World Tour finalu, koje će se od 9. do 16. novembra održati u O2 areni u Londonu.

Po osam najboljih u obe konkurencije (singl i dubl) na osnovu rezultata u minuloj sezoni kvalifikovali su se za „Barclays ATP World Tour Finals“, a svi oni će se tokom osam dana boriti za prestižni trofej i 1500 ATP poena (neporaženi šampion).

Nakon 14 odigranih turnira u 2014. godini Novak je zauzeo lidersku poziciju na ATP trci, tako da je postavljen za prvog nosioca u Londonu.

Svoje takmičenje najbolji teniser sveta će startovati kao vođa grupe A, u kojoj se nalaze još i Stanislas Vavrinka, Tomaš Berdih i Marin Čilić.

Prvi meč u okviru grupe A Nole će odigrati u ponedeljak, 10. novembra sa početkom u 21:00h (po našem vremenu), a rival će mu biti Marin Čilić.

Sastavi grupa izgledaju ovako (brojevi označavaju nosioce):

Grupa A
1. Novak Đoković (Srbija)
3. Stanislas Vavrinka (Švajcarska)
6. Tomaš Berdih (Češka)
8. Marin Čilić (Hrvatska)

Grupa B
2. Rodžer Federer (Švaujcarska)
4. Kei Nišikori (Japan)
5. Endi Marej (Velika Britanija)
7. Miloš Raonić (Kanada)

Noletov dosadašnji učinak (pobede-porazi) protiv svih učesnika:

Rodžer Federer 17-19
Stanislas Vavrinka 15-3
Kei Nišikori 2-2
Endi Marej 15-8
Tomaš Berdih 16-2
Miloš Raonić 4-0
Marin Čilić 10-0

Po dva najbolje plasirana tenisera iz svake grupe unakrsno će se sastati u polufinalu.

Svaka pobeda u okviru takmičenja po grupama nosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400 bodova, a trijumf u finalu vredi dodatnih 500 bodova.

Na prošlogodišnjem završnom turniru Nole je osvojio svoj treći Masters kup trofej sa maksimalnih pet pobeda, tako da će braniti 1500 ATP poena. Naš teniser je u finalu bio bolji od Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:4. Pre toga redom je „rušio“: Rodžera Federera, Huana Martina del Potra, Rišara Gaskea i Stanislasa Vavrinku.

Na novoj ATP listi koju je danas objavila Asocijacija teniskih profesionalaca, Novak raspolaže sa ukupno 10.010 poena s obzirom da su teniserima oduzeti bodovi sa prošlogodišnjeg završnog turnira. Da bi se zadržao na poziciji broj 1 na kraju sezone a da se na kalkulišu učinci direktnog konkurenta Rodžera Federera, Novaku su potrebne tri pobede u O2 areni.

Fotografija: Getty Images

Podeli post