Australijen Open: Novak protiv Himeno Travera u prvom kolu!


U ponedeljak, 18. januara počinje prvi Grend Slem turnir u novoj sezoni, Australijen Open.

četrnaest dana 128 igrača boriće se za najsjajnije odličje, 2000 ATP poena i dva miliona dolara. Za to je neophodno sedam pobeda, najviše deset, ukoliko učesnik iz kvalifikacija napravi senzaciju.

Novak nosi lepe uspomene iz Melburna, gde je 2008. podigao svoj prvi Grand Slem pehar, da bi godinu dana kasnije stigao do četvrtfinala, kada je zaustavljen od strane američkog tenisera Endija Rodika.

Žrebom je odlučeno da Novak (treći nosilac) u prvom kolu turnira ide na Španca Danijela Himeno Travera, 73. igrača sveta. Novak je odigrao samo jedan duel protiv Travera davne 2006. godine, u 1. kolu turnira u Barseloni, i izgubio taj meč rezultatom 2:1.

Ako uspešno reši prvi zadatak, Novak bi u drugom kolu za rivala imao boljeg iz susreta između Marka Hjudinelija (Švajcarska) i Marinka Matoševića (Australija, WC).

U nastavku takmičenja projektovani rivali Novaka su:

3. kolo: Žeremi Šardi (Francuska, 32)
4. kolo: Tomi Robredo (Španija, 16), Mihail Južnji (Rusija, 20)
četvrtfinale: Robin Soderling (Švedska, 8), Žo-Vilfred Conga (Francuska, 10), Tomi Has (Nemačka, 18)
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska, 1), Nikolaj Davidenko (Rusija, 6), Fernando Verdasko (Španija, 9)…
Finale: Rafael Nadal (Španija, 2), Huan Martin del Potro (Argentina, 4), Endi Mari (Velika Britanija, 5), Endi Rodik, (SAD, 7)…

Titulu i 2000 poena brani Španac Rafael Nadal, koji je u finalu iz 2009. bio bolji od Švajcarca Rodžera Federera posle pet odigranih setova, koji su trajali četiri časa i 19 minuta.

Novak je imao poslednju proveru pred Australijen Open. Odigrao je još jedan egzibicioni meč u Kujongu u subotu. Mladi Australijanac Bernard Tomić slavio je u tri seta, 6:4, 3:6, 7:5.

Podeli post